Portant el nom del barri arreu del món

El Club Natació Atlètic-Barceloneta, entitat esportiva per excel·lència del barri i al capdavant de les instal·lacions esportives mu nicipals, ha renovat recentment la seva junta directiva. I Julián García continua al capdavant com a president després de 25 anys.

Un Club que porta el nom del barri arreu del món amb el seu primer equip de waterpolo, que disputa la màxima competició europea, la Champions League. I els seus jugadors representen la major part de la selecció espanyola, que aconsegueix títols de màxim nivell, entre els que destaca Campions del Món al 2022.

Però més enllà de la vessant esportiva, que el situa com una de les millors escoles de waterpolo i natació d’Espanya, s’ha preocupat i ocupat en ser un Club responsable, primer de tot, amb les persones però també econòmicament.

L’aposta de futur és clara. Donar continuïtat al compromís amb els seus socis i sòcies, seguir creixent sense oblidar la seva història i mantenir amb orgull les arrels amb el nostre barri, la  Barceloneta.

I, per dur a terme aquesta mis sió, treballaran en 5 grans eixos: CNAB esportiu, CNAB sostenible, CNAB instal·lació, CNAB responsable i CNAB família.

Compromís amb la sostenibilitat.

Volem fer especial menció a la vessant de sostenibilitat. És un dels seus principals desafiaments. El CNAB té un ferm compromís amb el medi ambient i això passa per tenir unes instal·lacions sostenibles i responsables amb la seva activitat diària.

Porten anys treballant en aquesta matèria. Al 2019 van instal·lar 3 calderes de biomassa, que funcionen amb pellet de proximitat, i que produeixen calor per climatitzar les piscines i l’aigua sanitària de les dutxes, reduint un 90% el consum de gas. A principis del 2022 van col·locar

325 plaques fotovoltaiques al terrat de la piscina interior, que representa del seu total de consum elèctric, un 15% provinent d’energia renovable. També ha fet una important inversió per tenir il·luminació LED a tota la instal·lació i per automatitzar els sistemes. Per acabar, a la piscina interior treballen amb el sistema Freepool. És una so lució integral i revolucionària, única al món, pel tractament i la desinfecció de l’aigua i que mi- llora considerablement la salut i el benestar dels usuaris. Desinfecta l’aigua de la piscina amb la tecnologia més natural i sostenible del mercat, la Neolysis, i regula els nivells de pH injectant CO2 d’alta eficiència a través del GVG System, reduint alhora el consum d’aigua.

Totes aquestes mesures tenen un clar objectiu. A nivell energètic ser més eficients i autònoms, reduir consums i, per sobre de tot, minimitzar l’impacte medi- ambiental.

Es tracta d’un compromís real que queda palès amb la seva participació activa a la Xarxa B+S, per una ciutat més sostenible. Una altra clara mostra de la seva implicació és que han estat seleccionats per votació popular per ser una de les 44 organitzacions, entre 1800, com a nou membre del Consell Ciutadà per a la Sostenibilitat Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest organisme assessora en relació amb les polítiques públiques en matèria de sostenibilitat ambiental i lluita contra l’emergència climàtica. El CNAB s’encarregarà d’aportar temes de debat relacionats amb l’impacte ambiental de l’activitat esportiva a la ciutat, a la Barceloneta i específicament en el front litoral.

I, per descomptat, vetllarà pels interessos i necessitats de les entitats del barri i dels seus ve ïns i veïnes.

També pot interesarte

Més articles

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de