Més activitats, més espai, més Nadal que mai al Port de Barcelona

Del 5 de desembre al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona acollirà la cinquena edició de “Nadal al Port” que, enguany, comptarà amb més activitats i espais que mai.

Aquesta nova edició s’estendrà més enllà del moll de Bosch i Alsina (moll de la Fusta) i tant l’enllumenat com les activitats arribaran als molls de la Barceloneta, del Dipòsit i de Barcelona i a la plaça Pau Vila, amb l’objectiu de contribuir a dinamitzar tant social com econòmicament els
barris més propers al Port durant les dates nadalenques.

Inauguració

L’acte d’encesa de llums, que se celebrarà el 5 de desembre a les 18.30 hores, al moll de la Fusta, comptarà amb l’actuació del grup musical BETA de l’SX3 (Super3), que també presentaran l’experiència de realitat virtual multi-usuari gratuïta, “Il·lusions”, que ha preparat l’SX3 per la Fira de Nadal del moll de la Fusta. Els geganters, grallers i bestiari de la Barceloneta i la Big Band de l’Escola de Músics completaran les actuacions de la inauguració.

Novetats

Durant l’encesa de llums s’estrenarà, també, el nou espectacle de llum i música de la Torre de Jaume I, que tindrà lloc cada vespre, a les 19.00 hores, i que es podrà gaudir des del Moll de la Fusta, sumant-se a la ja habitual il·luminació nadalenca per terra, mar i aire d’aquest espai. A la banda terrestre, enguany també s’estrena una nova il·luminació als molls del Dipòsit (Palau de Mar) i de la Barceloneta (passeig Joan de Borbó) i a la plaça de Pau Vila.

Diversió per totes les edats

Després de l’èxit de l’anterior edició, el “Nadal al Port” tornarà a comptar amb una pista de gel sostenible i ecològica de 400 m2 ,mentre que els més petits de la casa podran gaudir d’atraccions com el carrusel antic, el trenet i el vaixell pirata, a banda de la tradicional roda de 65 metres d’alçària. 

Mercat gastronòmic

El Moll del Dipòsit, al costat del Museu d’Història de Catalunya, serà un altre dels punts on gaudir del Nadal al costat del mar, amb un nou mercat de productes gastronòmics de proximitat anomenat “Sabors de Nadal”, que s’estrenarà a mitjans de desembre. 

Patrimoni marítim, cultura portuària

A la banda marítima, atracats al Moll de la Fusta, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia i el Far Barcelona, estaran guarnits per a l’ocasió i es podran visitar. “El Nadal al Port” disposarà de diferents espais de difusió de la cultura portuària i marítima, on es desenvoluparan activitats impulsades pel Port de Barcelona en col·laboració amb la Comunitat Portuària. Es tracta de tallers i activitats per a infants on podran aprendre a ser estibadors movent contenidors de mercaderies, descobrir els oficis del Port, iniciar-se en el món del rem o gaudir del mar jugant.

Música al mercat

Així mateix, el mercat nadalenc serà, de nou, punt de trobada de les entitats i escoles de música dels barris veïns al Port de Barcelona, que ompliran l’escenari amb diferents actuacions. Més de 500 persones actuaran a l’escenari principal durant la celebració de la Fira de Nadal. Les iniciatives divulgatives i d’entreteniment aniran a càrrec de més de 60 entitats, associacions i empreses vinculades al Port de Barcelona. 

El Nadal més solidari

El “Nadal al Port” també serà l’escenari de la Ballada Solidària, organitzada per la Secció de Ball Esportiu del Port de Barcelona, per recollir fons per La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a la salut sexual i reproductiva. El Port de Barcelona també ha col·laborat amb la Marató amb la cessió d’algun dels seus espais més emblemàtics per aquesta edició.

Així mateix, el Contenidor Solidari, la campanya que cada any organitza la Comunitat Portuària de Barcelona en època nadalenca per recaptar aliments per a persones necessitades, estarà present al Nadal al Port. El Port aproparà als ciutadans aquesta campanya solidària, que se celebra per divuitè any consecutiu, per recaptar aportacions econòmiques que es transformaran en aliments per al Banc dels Aliments a través dels QR que es podran escanejar a la trobada.

Una agenda repleta d'activitats.

Trofeu Internacional de Rem Ciutat de Barcelona. 9 i 10 de desembre. Reial Club Marítim de Barcelona. Portal de la Pau.

Copa Nadal. 25 de desembre. Club Natació Barcelona. Portal de la Pau.

Primer bany de l’any. 1 de gener. Club Natació Atlètic Barceloneta. Platja de Sant Sebastià.

Espectacle pirotècnic a la Nova Bocana. 31 de desembre. Hotel W Barcelona.

Circ Històric Raluy. Del 17 de novembre a l’11 de febrer. Moll de Bosch i Alsina/Mirador.

Il·lusions – SX3 (Super3). Del 5 de desembre al 7 de gener. Moll de Bosch i Alsina.

Harry Potter. The Exhibition. Del 17 de novembre al 7 d’abril. Moll de la Barceloneta.

Arribada de SSMM els Reis d’Orient. 5 de gener. ICUB. Ajuntament de Barcelona. Portal de la Pau.

També pot interesarte

Més articles

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat