Noves generacions

Trenta anys després de la desaparició dels merenderos, encara es mantenen algunes sagues en actiu.

Com els fills i nets de María Vellvé de Casa Costa, o els de María Lluisa Espí del Costa Azul.

Són ja quarta i cinquena generación que han sabut mantener l’essència dels seus avantpassats, adaptant-se als temps però respectant el llegat sense oblidar mai els seus orígens.

Maria Lluïsa Espí, del Costa Azul

Els seus pares Antonio Girau i Concepció Espí vam adquirir el Costa Azul l’any 47. Ella i el seu marit Agustí Ferrer vam continuar al capdavant del negoci fins als enderrocaments. Van ser una de les famílies que es van traslladar al Palau de Mar, on regenten La Gavina. Dirigida per la seva filla Maria Ferrer i el seu gendre Ramón Seoane, a la Gavina treballa ja una quarta generació: els seus nets Laia, Albert, Sergi i Agustí. 

Maria Vellvé, del Casa Costa

La Sra. María recorda que “tot ho va començar abans de la Guerra, la meva àvia, Carmen Fresquet, i la meva mare, María Costa, que a l’època d’estiu, quan veien passar els banyistes cap a la platja, van pensar muntar una tauleta, com ja feia algú altre, per oferir pa i xocolata. L’any següent, ja van oferir musclos i així va anar evolucionant el negoci. Emprenedors i inquiets, la Maria i el seu marit van comprar el Hawaii, que després li dirien El Pinxo, i posteriorment el Dos Hermanas que el rebateixarien com El Merendero de la Mari. Conscients que algun

dia enderrocarien els merendero, va fer construir l’edifici on es va instal·lar Cal Costa. Les seves 3 filles i el fill petit van agafar el relleu per continuar obrim restaurants quan es van enderrocar

els merendero. A Sitges uns i d’altres al Palau de Mar amb el Cal Pinxo i El Merendero de la Mari actuals. Avui una cinquena generació de la família manté el llegat familiar, o sigui els nets de María i rebesnets de la Carmen.

També pot interesarte

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers

Més articles