Premis Barcelona Restauració 2023

El 20 de novembre es va celebrar la cerimònia de lliurament de la 4a edició del Premi Barcelona de Restauració.

Guardona els restaurants que han destacat l’últim any pel seu vincle amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps.

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’antiga fàbrica Damm i ha comptat amb la presència del quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, a més de nombrosos representants del sector de la restauració. Es tracta d’una oportunitat per celebrar la diversitat culinària i l’empremta que deixa Barcelona en els paladars del món. Una nit per abraçar la cuina sostenible i conscienciar sobre la importància de preservar la riquesa gastronòmica de Barcelona. Els noms guardonats han estat:

• Premi a la qualitat gastronòmica: Alapar (Sants-Montjuïc)

• Premi a la integració en el barri: Quimet d’Horta (Horta-Guinardó)

• Premi al local notori o innovador: Root & Rolls (Eixample)

• Premi a la sostenibilitat: La Forquilla (Nou Barris)

• Mencions honorífiques: El Café del Centre (Eixample) i Pere Chias (Restaurador)

Uns guardons consolidats

Els Premis arriben enguany a la quarta edició ja consolidats, després
de dues edicions marcades per la pandèmia, i la de l’any passat, que
va retre un homenatge al sector un cop recuperada la quotidianitat.
Barcelona és una ciutat amb una oferta gastronòmica potent, creativa, innovadora, sostenible i diversa. Amb el pas dels anys, els establiments de restauració dels seus districtes i barris s’han consolidat com una peça clau en la configuració de la ciutat i, alhora, en un actor essencial per difondre el potencial de la cultura gastronòmica barcelonina. La gala és la gran trobada del sector, amenitzada per primera vegada amb un càtering especial creat pels restaurants finalistes de les passades edicions.

El jurat dels Premis Barcelona Restauració 2023

El jurat dels Premis Barcelona Restauració 2023 està format per professionals vinculats al sector sota la presidència de la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil. La resta de membres del jurat són: el director de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Vázquez; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Salva Vendrell; el president de l’Associació Restaurants Sostenibles, Sergio Gil Flores; la periodista experta en gastronomia Tana Collados Lluró; la directora de la revista Cuina, Judith Calix; l’experta en turisme i restauració, Eva Ballarín, i de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Marleny Colmenares, com a secretaria del jurat.

També pot interesarte

Més articles

un referente

Un referent

Estem en temporada alta de líders -o pseudolíders- d’allò més variats. Se’ns presenten en forma