Barcelona, seu central del World Ocean Council

El World Ocean Council (WOC) estrena seu central en les instal·lacions del Port de Barcelona. Reafirmant així a la ciutat com hub de referència en economia blava i convertint el Port de Barcelona en el seu epicentre.

El World Ocean Council (WOC) és la principal organització empresarial internacional que té com a objectiu fomentar l’economia marítima sostenible. Tractant tots els aspectes i problemàtiques que afecten els oceans, especialment en matèria de sostenibilitat ambiental. El WOC implica a totes les indústries marítimes. Sectors que van des del transport marítim, a la pesca, el petroli i el gas, l’aqüicultura, el turisme, les energies renovables o els ports.

“L’arribada de WOC al Port de Barcelona és una oportunitat per a tota la Comunitat Portuària i per això animo a les més de cinc-centes empreses que la representen a aprofitar-ho, cadascuna des del seu àmbit d’actuació, per a impulsar iniciatives innovadores i responsables amb el medi ambient”, afirma Lluís Salvadó, President del Port de Barcelona.

Aquesta aliança amb el WOC és un reflex dels objectius marcats per l’IV Pla Estratègic 2021-2025 i el Pla d’Innovació del Port de Barcelona, referits al foment de la formació, l’ocupació, l’emprenedoria i l’atracció de talent cap a l’economia blava, així com l’afavoriment de la cooperació internacional i les aliances públic-privades.

Una aliança molt activa

En aquesta línia, aquest pròxim mes de novembre la fira Smart City Expo World Congress, organitzat per Fira de Barcelona amb Port de Barcelona com a soci estratègic, acull el congrés global TomorrowBlueEconomy, dedicat a la promoció i desenvolupament del potencial de l’Economia Blava. Entre altres iniciatives, en aquest congrés destaca la trobada Smart Ports, Piers of the Future, que tracta sobre innovació, sostenibilitat i transformació digital. Liderada pel Port de Barcelona, l’esdeveniment compta amb la presència de 8 dels ports més innovadors a nivell mundial.

Una mostra de les iniciatives ja iniciades és el projecte europeu Green Marine Med. Liderat per WOC i integrat per Seastainable Ventures, Ship2B, Barcelona Activa i el propi Port de Barcelona, entre altres entitats. Green MarineMed reuneix a tots els actors involucrats en el transport marítim sostenible i té com a objectiu impulsar la innovació en aquest àmbit al Mediterrani.

Esment especial mereix el projecte finançat pels fons ports 4.0 Oasi, liderat per la startup OceanEcostructures. Aquesta iniciativa té com a principal objectiu la recuperació de la vida marina, transformant els ports en agents actius de regeneració i biodiversitat i lluita contra el canvi climàtic.

També pot interesarte

un referente
Un referent

Estem en temporada alta de líders -o pseudolíders- d’allò més

Més articles

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat