L’última lliçó de l’home que va fer esclatar la biomedicina a la Barceloneta

El passat setembre, Jordi Camí, catedràtic de farmacologia a la Universitat Pompeu Fabra.

Figura clau en el desenvolupament biomèdic a la Barceloneta, va pronunciar la seva última lliçó. En una sessió oberta a la comunitat, va explorar les emocions. Reaccions molt humanes que combinen biologia i cultura i que, el catedràtic, va acompanyar d’un toc de màgia.

Camí va iniciar la seva connexió amb la Barceloneta com a metge i investigador a l’Hospital del Mar, on va liderar l’Institut Municipal d’Investigacions Mèdiques (IMIM), ara Hospital del Mar Research Institute, del 1985 a 2005, així com el laboratori de farmacologia. Durant els Jocs Olímpics de 1992, aquest últim va ser acreditat com a laboratori antidopatge, supervisant els controls de sexe i substàncies prohibides.

Les proves es van realitzar a l’edifici del carrer Aiguader 80, que des del 1998 acull la Facultat de Medicina i Ciències de la Vida de la UPF, inaugurada quan el catedràtic era director del departament universitari homònim, encarregat de la docència.

El 1991, durant la requalificació d’espais per a la remodelació del front marítim derivat dels Jocs Olímpics, l’antic camp de futbol de la Barceloneta del carrer Doctor Aiguader 88, va ser qualificat com a parc biomèdic. I, quinze anys després, es va inaugurar el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, un dels pols de recerca biomèdica més grans del sud d’Europa, dirigit per Camí des de la seva obertura, l’abril del 2006.

A l’altra banda de la ronda, Camí, també ha estat promotor i director de la Fundació Pasqual Maragall per a la lluita contra l’Alzheimer.

També pot interesarte

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers

Més articles