La Barceloneta és el bressol de moltes iniciatives transformadores

Fotografía feta per ©Isaías Cruz

Sense anar més lluny, l’any 2019 va néixer Espai Mediterrani, una iniciativa d’agrupació de diferents entitats amb l’objectiu de generar un espai de reflexió col· lectiva per transformar la visió i ús públic del litoral de Barcelona i aconseguir una ciutadania informada, proactiva, apoderada i amb fonament crític.

En aquesta agrupació hi trobem entitats com Barceloneta Proa a la Mar, l’Associació Mar de Ciència, Anèl·lides Serveis ambientals marins, Catsharks, FECDAS, Cap a Mar, Club Immersió Biologia, El Centre de la Platja, El Club Patí Vela o l’Institut de Ciències del Mar.
Un dels reptes als que s’enfronta Espai Mediterrani ens els propers dos anys, es el de dur a terme el projecte RES-MED: Restauració i resiliència amb i pel Mediterrani, cofinançat per l’Ajuntament de Barcelona a través de les subvencions pel clima.

Per a dur-lo a terme, caldrà apoderar i articular una xarxa de persones per a mitigar i adaptar-se als efectes del canvi climàtic mitjançant la cura del nostre litoral i la recuperació del medi, així com la regeneració de la població de gorgònies i de les diferents espècies d’elasmobranquis amb qui compartim l’ecosistema litoral.

La Barceloneta, i Barcelona en general, té molta més biodiversitat marina de la que ens pensem. Les platges són una oportunitat per a poder connectar amb aquest misteriós element que és l’oceà global, un component central per a la vida planetària però que roman incògnit des de la riba del mar sota la línia de l’horitzó. Aquestes platges són també, sens cap mena de dubte, una invitació a connectar amb nosaltres mateixos i amb la natura. Se t’acut millor manera de plantejar-te el 2024? 

També pot interesarte

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers

un referente
Un referent

Estem en temporada alta de líders -o pseudolíders- d’allò més

Més articles