Exposició «La Barceloneta de Picasso. 1895-1904»

Del 9 de novembre al 10 de febrer de 2024.

Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la desaparició de Pablo Picasso, la CB1761 organitza una mostra fotogràfica de la Barceloneta del període en què l’artista va viure a la ciutat. L’exposició fa un recorregut per la Barceloneta del tombant de segle: els canvis urbanístics, els oficis, el comerç, l’oci i la seva gent. A partir d’aquestes instantànies, la mostra retrata el barri i estableix un diàleg amb les obres de l’artista d’aquell mateix període realitzades en aquell marc.

Els darrers anys del segle XIX i principis del XX, quan Picasso va viure a la ciutat, venen marcats per un relleu sense precedents en l’àmbit de la navegació. L’arribada dels vaixells de vapor substituirà a les embarcacions de fusta i vela. Aquest canvi marcarà un punt d’inflexió en l construcció naval i, per tant, en l’economia i les condicions de vida dels habitants de la Barceloneta.

Aquell front marítim formava part dels itineraris habituals de Picasso, que anaven des del Moll de la Barceloneta a la Plaça Palau, el Moll de la Fusta, el Passeig Colom, el Portal de la Pau o les Drassanes. També queda constància de les seves estades a les platges, les muscleres o les seves visites a la plaça de braus del Torín de la Barceloneta. Totes aquestes localitzacions molt properes als seus domicilis apareixen reflectides en els seus dibuixos i pintures d’aquells anys.

També pot interesarte

Més articles