Una llotja oberta a la ciutat

Les obres de construcció de la nova Llotja de Pescadors ja estan en marxa.

Amb un pressupost de 7.563.000€ i un termini d’execució de 17 mesos, el projecte contempla un nou edifici de 3.233 m2, obert a la ciutadania que, juntament amb un entorn urbanitzable de 24.103 m2, farà visible i donarà a conèixer l’activitat pesquera que es desenvolupa a Barcelona.

La nova Llotja estarà estructurada en tres blocs per fer més eficients els serveis que requereixen les diferents modalitats de pesca que es desenvolupen a Barcelona -encerclament i arrossegament- i que comporten les captures de peix blau i peix blanc. Aquesta separació per tipus de peix farà més àgils les subhastes i els processos de preparació, envasat i facturació del peix. 

La futura Llotja, que acollirà les oficines de la Confraria de Pescadors de Barcelona, sales de reunions i formació i tots els serveis necessaris, també incorpora dins del projecte la fàbrica de gel, que va entrar en servei a finals de l’any 2016. La nova Llotja forma part de la remodelació integral del conjunt d’instal·lacions pesqueres de Barcelona, un projecte que pretén garantir el desenvolupament de l’activitat pesquera sota criteris de sostenibilitat i competitivitat i obrir aquesta àrea del Port Vell a la ciutadania. Per aquesta raó, el projecte incorpora una passarel·la que s’iniciarà al costat de la Torre del Rellotge i passarà al llarg de tot l’edifici, i uns grans finestrals que permetran que els visitants puguin veure l’activitat que es realitza a dins, especialment la subhasta del peix.

També pot interesarte

Més articles

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de