El cementiri mai trobat
Al costat d’un contenidor de les escombraries em vaig trobar
Natural del sud del Marroc, 53 anys, tot i que la seva moderna imatge no ho aparenta. Va arribar amb 19 anys a Barcelona i sempre vincular al negoci de la Restauració, començant a les cuines i acabant com a empresari emprenedor. Al 2006 va obrir el seu primer restaurant i aventura com a empresari. Va ser una aposta arriscada, en un carrer no gaire principal i sent el 1r restaurat de cuina a la vista del públic, amb el seu objectiu de transmetre al màxim les ganes de ser fidel a la qualitat que volia oferir. Actualment regent 5 establiments a la Barceloneta: Can Ganassa, Marisma, Kibera, Beach Garden i el Xulo.
Cóm comença tot?
Just quan vaig arribar al 1990 em vaig trobar amb l’enderroc dels Merenderos i vaig notar la tristor dels veïns i treballadors. Va ser impactant. Buscava una feina on tenir una oportunitat que, malgrat el meu color de pell, fos valorat per les ganes i pel resultat del meu treball. Sempre m’havia temptat la cuina i allí em vaig adreçar. A la Barceloneta tot respirava a cuina marinera i restauració amb “solera”. A Marroc no hi ha tanta cultura de consum de peix, som més de carns i espècies, i vaig descobrir un món fascinant dels productes del mar i aquí més, perquè arribaven a poques hores de ser capturats! La gent de Barcelona (i de més enllà) baixava a la Barceloneta per accedir a un producte pur i la proximitat al Port i Moll de Pescadors al públic li encantava i valoraven un servei molt proper als seus clients.
L’oferta gastronòmica a La Barceloneta no és la dels anys 90.
Ha canviat força, perquè el problema dels preus dels lloguers dels locals ha provocat la marxa i tancament de restauradors que ho feien molt bé però no han pogut sobreviure. A més, cada cop hi ha més dificultats pels empresaris a vèncer contra les ofertes de captar locals per part de nous grans operadors del sector o inversors (de fora del barri) que veuen la restauració com una aposta segura de cara al turisme i als que no els importa tant la implicació amb el territori o la cuina que molts defensem.
Ara molt està a les mans de les noves generacions. Els de sempre seguirem lluitant per seguir i amb una oferta de qualitat i amb l’estil “Barceloneta”… mirant de guanyar-nos una mica la vida! Seguint defensant el producte de proximitat i algunes receptes de sempre adaptades al moment actual i noves tendències. Gent que hem treballat i molts des de la tradició familiar i amor i respecte a la cuina pròpia.
També pot interesarte
Al costat d’un contenidor de les escombraries em vaig trobar
La 4a edició de l’esdeveniment de referència de la comunitat
Seria molt difícil trobar un escenari tan mariner com el
Més articles
S’apropen les festes nadalenques i hi ha moltes coses a fer. Hem d’omplir la nevera,
Exjugador i Coordinador del futbol base del RCD Espanyol. Inicialment el motiu de l’entrevista era
Del 5 de desembre al 7 de gener, el Port Vell de Barcelona acollirà la
Antecedents La Barceloneta, al llarg de la seva història, sempre s’ha mostrat molt activa tant a
Galeta | Durada | Descripció |
---|---|---|
_ga | 2 anys | La galeta _ga, instal·lada per Google Analytics, calcula les dades de visitants, sessions i campanyes i també fa un seguiment de l'ús del lloc per a l'informe d'anàlisi del lloc. La galeta emmagatzema informació de forma anònima i assigna un número generat aleatòriament per reconèixer els visitants únics. |
_ga_2DMP7XMBDL | 2 anys | Aquesta cookie és instal·lada per Google Analytics. |
Galeta | Durada | Descripció |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Anunci". |
cookielawinfo-checkbox-analytics | 1 any | Establida pel connector de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes de la categoria "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 1 Any | La galeta la configura el connector de consentiment de galetes GDPR per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Funcionals". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 1 Any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Necessàries". |
cookielawinfo-checkbox-others | 1 any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta cookie s'utilitza per emmagatzemar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Altres". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 1 any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per emmagatzemar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Rendiment". |
CookieLawInfoConsent | 1 any | Enregistra l'estat del botó predeterminat de la categoria corresponent i l'estat de CCPA. Només funciona en coordinació amb la galeta principal. |
elementor | mai | Aquesta galeta és utilitzada pel tema de WordPress del lloc web. Permet al propietari del lloc web implementar o canviar el contingut del lloc web en temps real. |