Moltes ciutats, un sol oceà

A l’octubre, El Centre de la Platja s’uneix amb l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) per celebrar el mes de les Ciutats Oceàniques, per promoure una convivència harmoniosa entre Barcelona, les persones que hi viuen i el mar.

Ocean Cities Network és un programa de deu anys amb el suport de la UNESCO i reuneix ciutats de diversos països del mon. L’objectiu és impulsar la relació entre la ciutat i el mar a través de la ciència, sota la premissa que el món està format per moltes ciutats unides per un únic oceà. 

En aquest moment històric, on el canvi climàtic és un fet, es fa palès que són les ciutats costaneres les que més patiran els seus efectes. Les solucions envers aquests reptes necessiten el compromís de tota la societat, amb la participació activa de la ciutadania.

Octubre, un més d’activitats

-Durant tot el mes: exposició de les il·lustracions de la Vendela Vrensk del conte “La iaia velleta i el suquet de peix de la Barceloneta”, escrit per l’Ana Ayala, neta de pescadors del barri i amb un lligam molt estret amb el mar. 

-Dissabte 7 d’octubre: el conta contes que ens porta a reflexionar sobre el malbaratament d’aliments, el consum de peix i la fascinant tradició pesquera de la Barceloneta.

-Cap de setmana del 7 i 8 d’octubre: al Museu Marítim de Barcelona. El dissabte 7, amb un cinefòrum del documental “Proyecto: OCÉANO” que planteja la crisi climàtica des de persones comunes que o bé com a víctimes, o bé com a activistes, estan vivint els seus efectes. I el diumenge 8, es representarà una obra teatral participativa per descobrir de quina manera podem formar part, com a individus i com a societat, a la lluita climàtica.

-Diumengue 22 d’octubre:  celebrarem la cloenda de l’equipament amb un recull d’activitats i tallers basats en les diferents temàtiques que hem abordat aquest any. 

Us hi esperem! L’octubre és l’últim mes que el Centre de la Platja està obert físicament aquesta temporada, però això no és un impediment per continuar fent activitats!. Ben aviat arribaran més notícies nostres amb la nova programació d’hivern.

També pot interesarte

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers

Més articles