El Campus Mar prepara el 25è aniversari del seu grau més veterà

Al Campus Mar de la Universitat Pompeu Fabra, aquest setembre serà especial. Arrencarem el 25è curs del grau en Biologia Humana.

Un grau que, des del seu inici, ha volgut explicar la biologia tenint la medicina ben present. 25 anys i més de 900 alumnes després, els estudis segueixen amb la mateixa força que van començar. 

El curs 2023-2024 també s’impartirà el grau en Medicina de la Pompeu amb l’Hospital del Mar. Un grau que enguany ha incorporat l’assignatura d’Humanisme en Medicina per recordar als futurs metges que aquesta professió té ànima. I que malgrat tota la tecnologia que els envolta, els pacients necessiten la presència i cura dels professionals mèdics. 

Per l’edifici docent també hi passaran els estudiants més “techies”, els del grau en Enginyeria Biomèdica. Un grau compartit amb el Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions del Campus del Poblenou. 

Malgrat les particularitats de cada grau, tots ells es vertebren al voltant de la salut i les ciències de la vida i comparteixen una manera de treballar. Classes amb grups reduïts, sessions de resolució de problemes i pràctiques al laboratori o a les aules de simulació. 

“Arribar a les pràctiques de l’hospital havent escoltat com sona un cor normal o un cor amb arrítmia o havent practicat com intubar un pacient a la sala de simulació, dona molta més tranquil·litat i confiança a l’hora de tractar els primers pacients”, explica l’Aina que estudia 6è de Medicina. Així, la Pompeu defuig de l’excés de classes magistrals i intenta que l’estudiant participi d’una manera més activa en la seva formació.

Tots ells compartiran passadissos amb els alumnes de màster, que busquen especialitzar-se en temes concrets que ja han tractat durant el grau. Aquí l’oferta és variada i va des de la ‘Biotecnologia i Indústria Farmacèutica’ fins a la ‘Salut Pública’, passant per la ‘Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut’.

També pot interesarte

Més articles