Cánovas 1929

Homenatge a tota una història

Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de joier el 1929, amb només dotze anys, al taller del Sr. Cabanes del carrer Obradors. Als inicis dels anys 40 s’incorpora al quiosc de joieria i rellotgeria que hi havia a la porteria de l’escala on vivia la família (Maquinista, 18), propietat del seu tiet joier, en Vicenç Gurrea. Alla també treballava el nebot de Vicenç, Isidre Gurrea, qui va acabar sent cunyat al casar-se amb la germana d’Alfons, la Pepita. L’Alfons es va casar amb la Quimeta, natural de la Barceloneta i peixatera de la Boqueria.

El 1942 obre el seu propi establiment, al mateix lloc on ara hi és.

Primer ho fa juntament amb el seu cunyat Isidre, però després, tot sol quan va ampliar el local i va créixer el negoci. Cap al 1960 ja eren 10 treballadors amb la joieria/rellotgeria i al pis de dalt, taller de joieria: 6 joiers i 4 rellotgers.

Als 1970-72 va patir una crisi per arribar més competència amb l’obertura dels “basars” de Pla de Palau i l’intent del Banc de Sabadell de comprar l’edifici on encara hi són. Això l’obliga a reestructurar el negoci. Aquesta trajectòria en el món de la joieria, va dur l’Alfons a ser President del Gremi de Joiers i Orfebres del 1978 al 1986.

Segona i tercera generació.

Als anys 70 s’incorpora el seu fill Sito, compaginant amb el negoci familiar la seva exitosa carrera esportiva: jugador i entrenador al Club Natació Barceloneta i internacional de Waterpolo i olímpic a Munic ’72. A partir del 2009, el seu net Alfons, després de finalitzar els seus estudis en el món de finances, direcció i màrqueting i, com el seu pare Sito, compaginant-ho amb la seva carrera esportiva, s’incorpora al negoci familiar per donar nova embranzida i una visió més actual.

Obrint, entre altres projectes, la botiga online el 2010. Aquest canal digital suposa avui ja la meitat de la facturació i una clientela a tot l’Estat i resta d’Europa.

En aquest 2023, la família Cánovas vol retre homenatge als seus orígens amb la creació de la seva pròpia marca CÁNOVAS 1929.

Una gamma de rellotges d’alta qualitat, amb disseny atemporal i tecnologia de precisió japonesa. Models que recullen la vinculació esportiva de la família i l’esperit mariner de la Barceloneta.

També pot interesarte

un referente
Un referent

Estem en temporada alta de líders -o pseudolíders- d’allò més

Més articles

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat