Bronze a la Champions League. Bacallà sec sec!

Un any més, el Club Mariner ho ha tornat a fer. A Belgrad, fa uns dies, aconseguia fer podi a la competició de waterpolo de clubs més important del món, la Champions League.

Es penjava un bronze que té gust a or per la fantàstica trajectòria que ha fet l’equip aquesta temporada. Ha assolit tots els títols nacionals en disputa i ha arribat a la Final 8 europea com a primer de grup. Aspiraven a revalidar el títol de Campió, aconseguit al 2014, però estar entre els 3 millors equips del continente omple d’orgull a un barri, que ha acompanyat i recolzat al conjunt des dels seus inicis.

Al llarg de la història, els valors de l’esport han acompanyat a aquest Club centenari, que s’ha diferenciat per l’alt nivell de rendiment dels seus esportistes en les diferents competicions. I és que la seva principal aposta ha estat la de construir una de les millors escoles de natació i de waterpolo d’Europa. Escola en la que formen esportistes des de la base més petita i on poden créixer fins a formar part de l’elit internacional. 

Més de 400 esportistes federats, entre nedadors i waterpolistes.

Aquests esportistes representen el major orgull per al CNAB. El Club Natació Atlètic-Barceloneta és, sense dubte, el Club de referencia espanyol de waterpolo i un dels millors d’Europa. El seu primer equip absolut masculí compta amb un palmarès imponent. 1 Copa d’Europa, 1 Supercopa d’Europa, 4 bronzes a Europa, 23 Lligues de Divisió d’Honor, 19 Copes del Rei i 17 Supercopes. Els seus jugadors no només aconsegueixen títols per al Club sinó també per a Espanya, ja que la gran majoria dels seus jugadors formen part de la selecció nacional. Un exemple recent és que al passat Mundial de waterpolo 2022, celebrat a Budapest, 8 dels 13 components del conjunt nacional eren jugadors del CNAB. No sols això, sinó que ofereix una visió integral de l’esport perquè també s’ha convertit en un referent en l’organització d’esdeveniments esportius d’àmplia projecció i reconeixement internacional.

Ja sigui la Final Six de la LEN Waterpolo Champions League, que ha organitzat fins a 3 ocasions, o la LEN Open Water Cup, en la qual es reuneixen els millors nedadors d’Europa d’aigües obertes. Sense oblidar la tradicional Travessia al Port de Barcelona, prova degana de la natació popular, i que és cita obligada per a tots els amants de la natació. I si l’esport és el seu major orgull també ho és el seu barri, la Barceloneta. Un barri al que estima i que amb orgull porta el seu nom allà on va i li dedica els seus èxits.

Felicitats! Bacallà, Sec Sec!

També pot interesarte

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers

Més articles

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat