Un mar d’experiències

El Centre de la Platja torna a obrir les seves portes a l’abril

Als mars i oceans, la primavera és època de canvis. Durant l’hi vern, els temporals amb fort onatge remouen les aigües marines superficials i les barregen amb les aigües més profundes, riques en nutrients. Però és a la primavera quan, per l’augment de la intensitat de la llum del sol  i de la durada del dia, aquests nutrients són aprofitats per les algues microscòpiques del plàncton, que es reprodueixen  amb elevada freqüència i formen els anomenats “blooms” o floracions (què no et confongui la paraula, les algues no fan flors). Això permet la regeneració estacional de tota la xarxa alimentària marina, des del zooplàncton, que s’alimenta de les microalgues, fins als  peixos que son menjats pels taurons i gavians, o el peix i ma risc que arriben al nostre plat.

Al Centre de la Platja us oferim experiències i activitats que tenen totes elles com a fil conductor el   mar. Perquè quan parlem de mar i sostenibilitat, no només hem de pensar en la vida marina, sinó en totes aquelles interrelacions que ens uneixen als humans amb mars i oceans. I és clar, la Mediterrània té una influència molt gran  en les poblacions que vivim a les  seves costes, per la seva riquesa natural i de recursos i, a més a més, pel que fa la cultura, la his tòria i la manera de viure.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Abril: “Un mar en femení”, dona rem veu a les dones de mar – pescadores, científiques, empre nedores.

Maig: “Un mar d’oportunitats”, per entendre el mar des del punt de vista de les persones migrants.

Juny: “Un mar viu”, per conèixer la seva riquesa natural.

Juliol: “Un mar en canvi”, per comprendre l’abast del canvi climàtic.

Agost: “Un mar net”, lliure de residus.

Setembre: “Un mar que fa història”, per celebrar el llarg recorregut de la relació entre Barcelona i el mar.

Octubre: “Un mar que fa ciutat” ens posarem en primera línia d’acció envers els canvis globals.

CENTRE DE LA PLATJA

Recorda que totes les activitats son gratuïtes, amb inscripció prèvia obligatòria a: centreplatja@bcn.cat.

ON SOM?

Als porxos de la pla tja del Somorrostro, davant de l’Hospital del Mar, sota el passeig Marítim. Obert al públic de l’abril a l’octubre, de dimarts a diumenge, de 10 h a 14 h. Subscriu-te al butlletí del Centre de la Platja: http://comunica.barcelona.cat/ tematic/8.

Fes-te amic del Centre de la Platja a les xarxes socials (Instagram: @ centredelaplatja_bcn / Facebook: @amicscentredelaplatja)

També pot interesarte

Més articles