Rememorar

Rememorar és evocar, recordar una cosa viscuda, coneguda o apresa.

És un verb la utilització del qual s’incrementa amb l’edat. Hi ha qui diu que és senyal d’enyorança, de trobar a faltar uns altres temps que considerem millors.

Rememorar sona a passat, a batalletes de l’avi, a anècdotes de la iaia, a històries de la mama o a fantasmades del pare.

Perquè rememorar conté grans dosis de subjectivitat. Entre la realitat i el record sempre alguna cosa es perd, però molt més es canvia.

No és mentir, o potser a vegades una mica sí. Però més aviat és adornar la realitat sempre al nostre interès o lluïment. Però com ningú va estendre acta ni existeixen proves ni hi havia encara els telèfons mòbils per a gravar-ho, qui gosa dubtar de la nostra paraula?

Com ja hem dit anteriorment, Essència Barceloneta va néixer per a comunicar com és de singular aquest barri. La seva intenció és presentar-vos, donar-vos a conèixer, convidar-vos a descobrir… però també ajudar-vos a recordar. Tornar a rememorar amb tot l’afecte i com a cadascun li doni la gana. Perquè les vivències són les nostres i tenim tot el dret a versionar-les. 

També pot interesarte

Més articles

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers procedent dels aparells de ràdio

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat