Passió pel surf Helena Ribas, espai de Mar

L’Helena es defineix com una noia de mar.

I és que quan neixes a la Barceloneta i aprens a caminar pràcticament a la sorra de la platja és fàcil que t’enganxi el salnitre i, en el seu cas, apassionar-se pel surf. A mi em va enamorar el surf. Va ser una fliblada. Però no ho tenia fàcil perquè aquí no tenia grup. Així que amb 20 anys em vaig anar a un “Surf Camp” a Salines (Astúries). Em va encantar.

 

Però el Cantàbric no és el Mediterrani.

Aquí hi ha molts menys diez d’ones i cal alternar-los amb el paddle surf. Llàstima, però val més això que res.

 

El d’Astúries va ser el primer de molts viatges a la recerca de l’onada.

 

Astúries, Canàries, Portugal, Indonèsia, Bali, Mèxic, Cuba, el Marroc, Panamà o, entre altres, Sri Lanka. Un destí paradisíac on coneixes a uns curiosos nadius que han adoptat el seu propi look de surfer. Curiosíssims.

 

El surf és l’excusa perfecta per a conèixer tots aquests paradisos.
 
El millor són les diferències culturals, idiomes i persones que coneixes. A més de l’entorn natural que t’envolta, on per exemple pots surfejar amb taurons o a Panamà entre cocodrils. Són experiències vitals que m’han aportat molt, moltíssim, a tots els nivells.

 
I arriba la tornada a Barcelona, al Mediterrani, amb els seus pocs dies d’onades… 
 
Però en un projecte professional apassionant. A l’Espai de Mar visc la mar tot el temps, intentant transmetre la meva passió a les persones de totes les edats i nivells que ens visiten.
 
Per què el surf no és simplemente una activitat esportiva?
 
És molt més. És un estil de vida. Són uns valors com el respecte, la companyia, l’amor per la mar i en general la naturalesa, la paciència… Valors que són tan o més importants que mantenir-se dempeus a la taula.
 
 
Tot l’any és surfejable?
 
A l’estiu és menys probable, però a l’hivern hi ha més dies d’onades. Tot i així, l’Espai de Mar està obert tot l’any. Rebem a escoles que venen a realitzar extraescolars o les seves classes lectives d’educació física, entitats i empreses a les quals se’ls organitza activitats de teambuilding, etc, etc.
 
 
Acostar el surf a tots. 
 
I especialment als més petits. Per exemple, el programa Escoles a la Mar contempla que cada centre escolar realitzi una setmana de surf, paddle surf i educació mediambiental amb nosaltres. Al nostre Casal d’Estiu assisteixen uns 60 nens i nenes per dia, i també organitzem Casals de Nadal i Setmana Santa.
 
 
Doncs encara sort que tenim poca onada… 
 
On es venen més neoprens de tota Europa és a Barcelona. Una dada que evidencia el seguiment d’aquestes activitats a la nostra ciutat.
 
 
Doncs, shaka i bona onada, Helena.

També pot interesarte

un referente
Un referent

Estem en temporada alta de líders -o pseudolíders- d’allò més

Més articles