La Confraria de Pescadors de Barcelona inaugura una nova Llotja

La Cofradia de Pescadors de Barcelona inaugura una nova llotja. Es tracta d’unes instal·lacions modernes, àmplies i concebudes per a millorar la labor dels professionals que en elles treballen.

Com a novetat, la nova llotja permet l’accés al públic perquè conegui i apreciï la labor del sector pesquer

Són un total de 3.233m2 d’instal·lacions, amb equipaments d’última generació, amb una rampa exterior de 140 metres que permet un fàcil accés als espais oberts al públic, situats en el primer pis, on també se situa una terrassa perimetral que ofereix unes vistes privilegiades dels punts d’atracada dels vaixells de pescadors i del Port Vell en general.
El nou edifici substitueix a l’antiga llotja, ja derruïda, i incorpora espais perquè la ciutadania pugui, per exemple, presenciar en directe les subhastes.

El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Lluís Salvadó, ha celebrat que el projecte s’hagi pogut inaugurar després de molts anys d’espera. “És la primera instal·lació del conjunt d’obres que inaugurarem els pròxims mesos a la recerca d’acostar el sector pesquer de Barcelona al conjunt de la ciutadania”.
La popular Platjeta s’adapta als temps mantenint allora l’encant històric que, entre altres, protagonitza l’emblemàtica Torre del Rellotge.

Reivindicar l’ofici de pescador

Durant l’acte d’inauguració celebrat el passat 31 de maig, el patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona, José Manuel Juárez, ha ressaltat que “ara no sols ens canvien les instal·lacions, sinó que també haurem de canviar la nostra manera de treballar”. Juárez ha reivindicat l’ofici de pescador i s’ha mostrat entusiasta amb el futur de la professió, a més de demandar “que el peix que pesquem aquí es pugui menjar en els restaurants de Barcelona”.
Per part seva, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat, Sergi Tudela, ha destacat que “amb aquesta inauguració la llotja de pescadors de Barcelona entra en el segle XXI”.
La nova llotja i la futura obertura a la ciutadania del Moll dels Pescadors són un dels grans projectes impulsats per Port de Barcelona en el marc de la gran transformació que està vivint el Port Vell. “Es tracta d’una actuació que combina l’obertura de nous espais i la millora d’equipaments al mateix temps que posa en valor el patrimoni portuari i contribueix a la difusió del treball dels pescadors ”, ha comentat el president de Port de Barcelona, Lluís Salvadó.

Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat; Lluís Salvadó, president de l'AP de Barcelona; José Manuel Juárez, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona; José Alberto Carbonell, director general de Port de Barcelona; i David Pino, director de Port Vell

Més articles