El Centre de la Platja reobre les seves portes l’any més marítim!

El dia 2 d’Abril el Centre de la Platja (CdP) torna a obrir les seves portes en un any que promet ser molt marítim.

Del 8 al 12 d’Abril, Barcelona acull la Setmana de la Dècada de l’Oceà, amb nombrosos esdeveniments entorn de la Conferència UNESCO del Decenni de l’Oceà. Centrat a “la ciència que necessitem per a l’oceà que volem”, aquesta conferència reunirà la comunitat oceànica mundial per a celebrar, fer balanç del progrés i establir prioritats conjuntes per al futur. En aquest context, el CdP es converteix en una peça clau en la connexió entre la ciutadania i la mar, on es creen sinergies per a promoure una Barcelona blava. No us perdeu: “Enbluement: connectant la ciència i les arts per a expandir la nostra pertinença a l’oceà”, un esdeveniment artístic participatiu en la Plaça de Charles Darwin de la Barceloneta el 9 d’abril a les 18h (organitza: Blue Gens, Ajuntament de Barcelona, Bluewave Alliance).

El CdP seguirà amb la programació d’activitats i experiències per a tots els públics, centrades en torn a la mar, com a espectacles, itineraris, tallers, xerrades, … Aviat es publicarà la Programació de Primavera en www.barcelona.cat/centreplatja . També trobareu la “Jugatecambiental”, un espai de joc a la platja del Somorrostro amb un munt de propostes de joc i activitats guiades.

Al juny, el CdP tornarà a celebrar el Dia Mundial de l’Oceà. La ciutat, i especialment les platges, s’ompliran d’activitats relacionades amb temes d’actualitat: la biodiversitat mediterrània, el canvi climàtic, la sequera,… Es col·laborarà amb diverses entitats i organitzacions, sempre amb la idea de teixir una xarxa ciutadana per a conscienciar a tothom sobre la importància de la mar i les platges com a espais naturals, així com d’oci sostenible.

Com a sprint final de la temporada, d’Agost a Octubre Barcelona acollirà la 37 edició de la Copa Amèrica, una competició internacional de regates. Des del CdP es programaran activitats també relacionades amb aquest esdeveniment: quines són les dones que formaran part de la primera edició femenina de la història? Quins impactes té l’esdeveniment a la ciutat? Serà una ocasió d’acostar a la ciutadania a la pràctica de la vela i a la mar?

Aquest 2024 ve carregat d’efemèrides que des del Centre de la Platja acollim amb molta il·lusió. La ciutat de Barcelona es tenyeix de blava per a demostrar la importància de les nostres platges i el Mediterrani; i per a convertir-se en una ciutat ben oberta i de cara a la mar.

Més articles