Comerços emblemàtics

El 7 de juny va haver una sessió al Parlament Europeu per a recolzar la protecció i valorització dels comerços emblemàtics a Europa.

Els eurodiputats/des Pina Picierno, vicepresidenta del Parlament, Marcos Ros i Massimiliano Smeriglio, de la comissió de cultura i promotors de la trobada i Louise Haxthausen, directora de l’Oficina de UNESCO a Brussel·les van remarcar la iniciativa que atorga una mirada transversal de les Convencions de UNESCO, ja que molts comerços són en zones de la Llista de Patrimoni Mundial i Cultural Immaterial, contribuint a la promoció de la diversitat cultural i les ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives. Dins els Objectius de Desenvolupament (ODS) de l’Agenda 2030 i de Desenvolupament de l’ ONU.

Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, entitat promotora d’aquesta iniciativa, juntament amb Monica Lucarelli, Assessora del Comuni di Roma Roma Capitale, Diogo Moura, regidor de la Cambra Municipal de Lisboa i Olivia Polski, Tinent d’alcalde de la Mairie de París van fer entrega de la Declaració de Barcelona per a la protecció i valorització dels comerços emblemàtics d’Europa.

Es va fer petició de suport per aquests establiments i d’algunes accions pilot entre comissions parlamentàries, com les de Cultura i Desenvolupament Regional. I
que l’oficina d’UNESCO a Brussel·les pogués acompanyar aquest procés.

Al mateix acte, Jordi Tresserras, professor de la Univ. Barcelona i president d’ICOMOS España i assessor del projecte, va presentar la gènesi i l’estat del projecte; i amb els representants de les ciutats de la iniciativa, exposar els avenços realitzats. I com s’està valorant l’ampliació de la xarxa amb d’altres ciutats que han
mostrar interès. 

Passos ferms per avançar, protegir i valoritzar les botigues, tallers creatius, bars, cafès, restaurants, hotels, cinemes i teatres emblemàtics d’Europa com a part del comerç de proximitat per a la ciutadania. I per tal de fomentar un turisme més sostenible.

També pot interesarte

Més articles

Els merenderos

Origen. En l’anterior número de Essència Barceloneta es va explicar l’origen de la cuina del

Enderrocament

La Llei de Costas aprovada pel Parlament espanyol en 1988 havia estat implacable. Entossudida a