Comerços emblemàtics

El 7 de juny va haver una sessió al Parlament Europeu per a recolzar la protecció i valorització dels comerços emblemàtics a Europa.

Els eurodiputats/des Pina Picierno, vicepresidenta del Parlament, Marcos Ros i Massimiliano Smeriglio, de la comissió de cultura i promotors de la trobada i Louise Haxthausen, directora de l’Oficina de UNESCO a Brussel·les van remarcar la iniciativa que atorga una mirada transversal de les Convencions de UNESCO, ja que molts comerços són en zones de la Llista de Patrimoni Mundial i Cultural Immaterial, contribuint a la promoció de la diversitat cultural i les ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives. Dins els Objectius de Desenvolupament (ODS) de l’Agenda 2030 i de Desenvolupament de l’ ONU.

Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, entitat promotora d’aquesta iniciativa, juntament amb Monica Lucarelli, Assessora del Comuni di Roma Roma Capitale, Diogo Moura, regidor de la Cambra Municipal de Lisboa i Olivia Polski, Tinent d’alcalde de la Mairie de París van fer entrega de la Declaració de Barcelona per a la protecció i valorització dels comerços emblemàtics d’Europa.

Es va fer petició de suport per aquests establiments i d’algunes accions pilot entre comissions parlamentàries, com les de Cultura i Desenvolupament Regional. I
que l’oficina d’UNESCO a Brussel·les pogués acompanyar aquest procés.

Al mateix acte, Jordi Tresserras, professor de la Univ. Barcelona i president d’ICOMOS España i assessor del projecte, va presentar la gènesi i l’estat del projecte; i amb els representants de les ciutats de la iniciativa, exposar els avenços realitzats. I com s’està valorant l’ampliació de la xarxa amb d’altres ciutats que han
mostrar interès. 

Passos ferms per avançar, protegir i valoritzar les botigues, tallers creatius, bars, cafès, restaurants, hotels, cinemes i teatres emblemàtics d’Europa com a part del comerç de proximitat per a la ciutadania. I per tal de fomentar un turisme més sostenible.

També pot interesarte

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917)

Més articles

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers procedent dels aparells de ràdio