Aquell vailet de la primera taula Jordi Forner, “El Bolas”

Quan no sabíem el que era el surf a la Barceloneta un mocós de tot just 8 anys cridava l’atenció aguantant l’equilibri en una taula sobre les ones. Era Jordi Forner, “El Bolas”, i era al 1986.

La taula me la va fer el meu pare al seu taller. Ell havia estat a Long Beach (Califòrnia) durant la seva mili (1971) i se li havia quedat gravada la imatge d’aquells surfistes que navegaven les onades.

 

 

Es pot dir que haver tingut un pare manetes t’ha estat molt útil en això del surf.

La segona taula la comprem a un estand del Saló Nàutic que la tenia mig tarada en exposición però no en venda. La va reparar. Després també aconseguia a bon preu les rudimentàries Taules Choke d’El Corte Inglés que estaven trencades.

 

En aquella època a la platja de la Barceloneta només es veien algunes veles de “windsurf”.

 

Esporàdicament es veia a algun turista o treballador estranger de la marina però res més. Recordo algun practicant del País Basc on ja era més usual el surf. Abans dels espigons, la platja de la Barceloneta no cobria i es creava una ona petita però regular molt divertida per als quals llavors ens iniciàvem. Solíem utilitzar la pròpia taula del “windsurf”. Després van venir gent de Castelldefels i Badalona que havien viatjat a altres països i continents i ja practicaven específicamente surf. Amb les Olimpíades i el boom turístic ja es va fer més freqüent.

 

Tu eres waterpolista. De la piscina a la platja tenies pocs metres per a compaginar totes dues disciplines.
 
Jugava al CNB. M’agradava i se’m donava bé però la meva passió era la taula

 
Doncs a surfear i a viatjar, que sol anar unit.
 
Als que ens agrada el surf ens agrada navegar en diferents llocs i onades. Els viatges tenen aquesta motivació. Igual que fan els que practiquen busseig o golf. Jo he anat a la majoria de destins famosos pel surf. 
 
 
També has satisfet el teu costat emprenedor amb el surf. 
 
Vaig obrir el primer club de la platja per a guardar les taules i les motxilles. Vaig muntar botiga i fins i tot vaig crear una marca de surf pròpia. Avui soc un mer
practicant.
 
 
I això de “El Bolas” d’on ve?
 
Els amics de fora de la Barceloneta no es creien les històries que els explicava del barri. Deien que eren “bolas”.
 
 
Doncs tractant-se de la Barceloneta, de boles res. Segur que el que els explicava el Jordi era ben cert encara que els semblés increible.

També pot interesarte

Més articles

Alex García Borau

Exjugador i Coordinador del futbol base del RCD Espanyol. Inicialment el motiu de l’entrevista era