Anècdotes

Va haver una època que no hi havia famós que passes per Barcelona que no visités els merenderos.

El 1973 Jack Nicholson i María Schneider estan rodant a Barcelona El Reportero d’Antonioni. L’actor es fa un assidu del Merendero Cataluña on sempre demana a l’Anxoveta el mateix plat: “una llagosta a la mexicana. És a dir, molt picant. Cada nit la demanava més picant”. El cuiner acaba ficant en el morter tot els bitxos i pebre que tenia. Impossible menjar aquella Llagosta que el gran Nicholson es va cruspí sense parpellejar.

L’anècdota ens la tanca Jordi Coloma del Merendero de la Mari. Anys més tard “es presenten a Casa Costa Jack Nicholson i Michael Douglas. La sorpresa és que Nicholson va demanar un simple pollastre a la planxa”. Molt probablement l’estómac no li va perdonar aquelles llagostes a la mexicana.

La VI Flota

Els mariners americans eren clients habituals i de vegades eren víctimes de les bromes d’algun veí anònim. Normalment quan, amb unes quantes copes massa, era difícil llençar-les. Més d’una vegada algun cambrer anònim, amb ganes d’acabar el dia, tocava la corneta amb la “retreta” (tornada a la caserna) per avisar els mariners que era hora de tornar al vaixell. No sabien que era un fals, ni sabien que estaven en un barri amb moltes bromes.

La Paella clandestina

Aquesta foto és històrica. Era l’any 1976 i el partit comunista encara estava il·legalitzat. Santiago Carrillo amb perruca i d’incògnit als Merenderos. Si l’havien de detenir, almenys amb l’estómac ple, devia pensar.

També pot interesarte

Més articles

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de