
Mandonguilles amb sépia
El plat de la tardor. La recepta d’Albert. Mandonguilles amb
El 1973 Jack Nicholson i María Schneider estan rodant a Barcelona El Reportero d’Antonioni. L’actor es fa un assidu del Merendero Cataluña on sempre demana a l’Anxoveta el mateix plat: “una llagosta a la mexicana. És a dir, molt picant. Cada nit la demanava més picant”. El cuiner acaba ficant en el morter tot els bitxos i pebre que tenia. Impossible menjar aquella Llagosta que el gran Nicholson es va cruspí sense parpellejar.
L’anècdota ens la tanca Jordi Coloma del Merendero de la Mari. Anys més tard “es presenten a Casa Costa Jack Nicholson i Michael Douglas. La sorpresa és que Nicholson va demanar un simple pollastre a la planxa”. Molt probablement l’estómac no li va perdonar aquelles llagostes a la mexicana.
Els mariners americans eren clients habituals i de vegades eren víctimes de les bromes d’algun veí anònim. Normalment quan, amb unes quantes copes massa, era difícil llençar-les. Més d’una vegada algun cambrer anònim, amb ganes d’acabar el dia, tocava la corneta amb la “retreta” (tornada a la caserna) per avisar els mariners que era hora de tornar al vaixell. No sabien que era un fals, ni sabien que estaven en un barri amb moltes bromes.
Aquesta foto és històrica. Era l’any 1976 i el partit comunista encara estava il·legalitzat. Santiago Carrillo amb perruca i d’incògnit als Merenderos. Si l’havien de detenir, almenys amb l’estómac ple, devia pensar.
També pot interesarte
El plat de la tardor. La recepta d’Albert. Mandonguilles amb
El 2023 es compleix el cinquantè aniversari de la mort
Un bar que és història viva del barri. Els inicis
Més articles
Posar en valor el comerç de proximitat de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb
Olga Valverde Granados, investigadora i catedràtica al Departament de Medicina i Ciències de la Salut
Els Talleres Nuevo Vulcano, una de les fàbriques més importants de la nostra barriada, junt
Va ser una d’aquestes tardes a la sortida del col·legi Verge del Mar, que semblava
Galeta | Durada | Descripció |
---|---|---|
_ga | 2 anys | La galeta _ga, instal·lada per Google Analytics, calcula les dades de visitants, sessions i campanyes i també fa un seguiment de l'ús del lloc per a l'informe d'anàlisi del lloc. La galeta emmagatzema informació de forma anònima i assigna un número generat aleatòriament per reconèixer els visitants únics. |
_ga_2DMP7XMBDL | 2 anys | Aquesta cookie és instal·lada per Google Analytics. |
Galeta | Durada | Descripció |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-advertisement | 1 any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Anunci". |
cookielawinfo-checkbox-analytics | 1 any | Establida pel connector de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes de la categoria "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 1 Any | La galeta la configura el connector de consentiment de galetes GDPR per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Funcionals". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 1 Any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per registrar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Necessàries". |
cookielawinfo-checkbox-others | 1 any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta cookie s'utilitza per emmagatzemar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Altres". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 1 any | Establida pel complement de consentiment de galetes GDPR, aquesta galeta s'utilitza per emmagatzemar el consentiment de l'usuari per a les galetes a la categoria "Rendiment". |
CookieLawInfoConsent | 1 any | Enregistra l'estat del botó predeterminat de la categoria corresponent i l'estat de CCPA. Només funciona en coordinació amb la galeta principal. |
elementor | mai | Aquesta galeta és utilitzada pel tema de WordPress del lloc web. Permet al propietari del lloc web implementar o canviar el contingut del lloc web en temps real. |