Amb les xarxes, l’activisme traspassa fronteres

Noemí Fuster

Sabies que pots canviar el món a través de les xarxes socials? Sí, i no cal ser Carlota Bruna. Sense tenir milions de persones seguidores també es pot tenir un gran impacte a les xarxes socials, de fet, avui en dia les anomenades persones “microinfluencers” són molt valorades per tenir una audiència molt compromesa, assolir el doble de taxes de participació, ser percebudes com a més autentiques i ser expertes en temes molt específics. Avui el tema que hem escollit és la sostenibilitat i el busquem al nostre barri.

Un exemple que cada dia segueix sumant persones seguidores a Tik Tok és la Elizabeth Sherr (@lizlivingblue) que es va fer coneguda amb el repte mundial #trashchallenge, amb el que va animar a la ciutadania a recollir 502.000 peces de residus. A través de les seves xarxes socials comparteix vídeos recollint residus a les platges de la Barceloneta i anima a tothom a participar-hi.

L’Ely Merino (@ely_pilatessupbeach) és apassionada de compartir les sortides de sol de la Barceloneta amb tothom que la vulgui acompanyar. Comparteix amb les 28400 persones que la segueixen a Instagram llargues jornades de pilates sobre una taula de paddle surf a l’hora que ens ensenya trucs per a cuidar el nostre cos. Però entre palada i palada, l’Ely troba temps per organitzar recollides de residus a les platges, contribuint a denunciar males practiques en la gestió dels residus.

Si voleu dur l’activisme més enllà de les nostres fronteres, cal seguir a la Noemí Fuster (@Noe_Ona) que ens mostra a través del seu Instagram l’impacte ambiental que tenen els nostres hàbits de consum a països com Gàmbia o Senegal. A 4500Km de distancia, la Noemí denuncia les industries extractives de la farina de peix, la mineria o la desforestació i ens explica quina part de responsabilitat hi tenim. 

I si busqueu qualitat audiovisual i divulgació científica, heu de conèixer a la Laura Secorun que juntament amb en Nathan Siegel porten el compte d’Instagram @onaocean. Mitjançant l’storytelling, aquests dos periodistes ambientals ens expliquen l’impacte del canvi climàtic amb l’agent regulador de la vida al nostre planeta, l’oceà.

Heu pensat mai quines fotos apareixen al Instagram quan posem el hashtag Barceloneta? Feu-hi un cop d’ull. Seguir a les persones creadores d’un contingut més divulgatiu es una bona manera de que el barri es comenci a mostrar com ens agradaria, un entorn compromès amb el medi ambient amb tot un munt d’iniciatives socials emergents.

També pot interesarte

Més articles

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat