Una primavera d’activitats

Olor a Sant Jordi

Sembla mentida, però comencem a tenir la Diada de Sant Jordi a prop. Alguns potser creieu que encara falta, però els qui ens dediquem als llibres, i nosaltres fa anys que som al barri, ja fa set- manes que estem preparant aquesta Diada tan bonica. Des de la llibreria “La Garba” estem seleccionant una bona pila de llibres, de gèneres i temàtiques ben diverses, perquè el proper 23 d’abril passegeu pels carrers Maquinista i Joan de Borbó i trobeu aquell títol que us farà gaudir a casa tot llegint-lo. Així que, a poc més d’un mes per Sant Jordi, us animem a viure l’ambient previ fent-nos una visita, xafardejant els nostres aparadors o seguint-nos a les xarxes socials. D’aquesta manera, segur que l’encertareu. Vis ca els llibres i visca la Barceloneta!

Exposició «Un segle de comerç al barri» de Fermí Puig

Del 17 de març al 29 d’abril

La situació de la Barceloneta l’obligava a tenir una xarxa comercial interna, sense que el veïnat hagués d’anar a comprar, com deien, a “Barcelona”. L’exposició se centra en els comerços, un negoci més autònom i familiar, per recuperar la ubicació i el nom de botigues del segle passat, moltes ja desaparegudes.

Exposició «Recordar és resistir» d’Alba Sueiro

Del 5 de maig al 3 de juny

L’exposició intenta respondre la qüestió “Què és un barri?” a través dels testimonis de les veïnes que han deixat entrar la càmera als seus espais privats. Són gent de diferents contextos socioculturals, edats i experiències.

Exposició «Memòria del moll» de l’Institut Joan Salvat-Papasseit

Del 9 de juny al 29 de juliol

L’alumnat d’ESO de l’Institut Joan Salvat-Papasseit ha entrevistat a gent de la Barceloneta sobre la història de la pesca. Han treballat les implicacions socials, ambientals i econòmiques d’aquesta activitat tan arrelada. A partir de tot el material aconseguit presenten un curt documental, una exposició i un mural.

Conferència «Teodor García, la veu republicana de la ràdio» de Xavier Garcia i Pujades

12 d’abril a les 18:30h

Teodor Garriga va influir decisivament en la cultura, la política i la radiodifusió dels anys vint i trenta vinculat a Ràdio Associació de Catalunya. Va viure a l’exili, va patir els camps de concentració i va participar a la resistència contra els nazis. Va estar molt lligat a la Barceloneta, on va viure durant una època. 

Si us vau perdre les darreres conferències les podeu recuperar al canal de Youtube de la CB1761:

https://www.youtube.com/@CasadelaBarceloneta1761/playlists

Xerrada «La rereguarda, bombardeig d’una ciutat» de Josep Orts, 23 de març.

Hi trobareu càpsules d’història, entrevistes, documentals, xerrades i una exposició virtual.

Horari d’atenció al públic: De dimarts a divendres de 10 a 13:30h i de 16 a 20h / Dissabtes de 10 a 14h. Tancada: dilluns, diumenges i festius.

També pot interesarte

Més articles

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers procedent dels aparells de ràdio