Marina Vela Barcelona i Port de Barcelona inauguren el nou edifici Mirador i la Rambla del “Rompeolas” (Escullera)

Ambdues infraestructures neixen destinades, per la seva ubicació i disseny , a convertir-se en un nou punt icònic de l’activitat cultural, d’oci i restauració a la ciutat de Barcelona.

Aquesta inauguració és un dels primers resultats del procés de transformació del Port de Barcelona, especialment de la Nova Bocana, que inclou una seqüència d’intervencions que generen nous espais d’ús públic oberts a la ciutadania.

Vint anys després de l’obertura de l’entrada nord del recinte portuari, ‘avui obrim un balcó al mar i una nova finestra a la ciutat perquè tothom pugui descobrir vistes diferents de Barcelona, vistes úniques i inusuals fins ara’, va dir el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, durant la inauguració d’aquests nous espais públics. 

Rambla del "Rompeolas"

La construcció de la Rambla del “Rompeolas”, que ocupa la traça de l’antic dic conegut amb aquest nom, incorpora una ruta cultural consistent en una sè rie d’elements que expliquen la història de l’antiga escullera i la seva importància per a la ciutat, des de 1914 fins a l’obertura de la Nova Bocana, convidant a la reflexió sobre el que aquest lloc del Port encara significa a l’imaginari col·lectiu dels barcelonins.

Aquesta ruta cultural s’estén també a les zones circumdants de la Nova Bocana, específicament a la plaça Rosa dels Vents i al Nou Passeig del Rompeolas, per integrar tot l’espai, amb panells expositius, gravats de poemes i textos d’autors catalans i altres elements singulars.

L’edifici Mirador

Es troba en una ubicació ó privilegiada de la ciutat de Barcelona i del seu port, just a l’extrem final de la nova Rambla. Vesteix de gala a Marina Vela com a “place to be” per experimentar la Copa Amèrica però, més enllà d’aquest singular esdeveniment, quedarà com un espai obert als ciutadans de Barcelona i a les persones que visiten aquesta ciutat perquè puguin gaudir, encara més, d’una manera singular de l’entorn marítim de Barcelona.

L’edifici es planteja a manera de pòrtic, per donar continuïtat al passeig sobre el qual s’endinsa, creant un gran porxo que emmarca les vistes, establint una fita al final del recorregut i oferint un lloc d’ombra que actua de preàmbul de la nova plaça que permet descansar en unes graderies que alegren la vista amb l’activitat de les embarcacions just a la porta d’entrada del Port de Barcelona.

Dos espais icònics obert als ciutadans

Entre els usos previstos de l’Edifici Mirador destaquen els espais de restauració, que inclouen un restaurant a l’espai suspès en planta primera, un bar amb terrassa exterior a la Rambla davant del mar i una cantina sota la rambla, a nivell de planta moll, remet a la memòria del restaurant Porta Coeli ubicat a l’antic escullera. Addicionalment el nou edifici albergarà un saló per a activitats culturals, locals comercials i magatzems portuaris.

Però principalment l’Edifici Mirador és un espai obert al públic. Alberto Garcia, director general de Marina Vela, va destacar en la presentació que “és un dia de celebració per a tota la ciutat de Barcelona, ja que s’obre al públic un espai icònic, absolutament únic i privilegiat, un espai perquè els ciutadans gaudeixin d’una manera diferent de la Mar Mediterrània i de les infraestructures portuàries”.

Destaca en aquest sentit la Planta Coberta de l´Edifici Mirador, amb un aforament de 99 persones, que permet gaudir d’unes inigualables vistes a la Mar Mediterrània i al Port de la ciutat de Barcelona. 

També pot interesarte

Més articles

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de