La salut del barri

Teresa Darriba, veïna i clienta.

Benvinguts a la nova secció de salut de la nostra revista del barri. La Farmàcia Miró inicia aquesta col·laboració amb Essència Barceloneta, on es tractaran temes de salut i notícies d’interès pel barri. Per inaugurar aquesta secció, el Toni Miró, quarta generació de farmacèutics al barri, ha entrevistat la Teresa Darriba, una veïna de vuitanta-tres anys que és paciente habitual de la farmàcia:

 

Quants anys portes venint a la farmàcia?

Tota la meva vida, i ja venia la meva mare. A mi em van portar a Barcelona quan tenia tres mesos, i des de llavors que hem vingut a aquesta farmàcia, així que et pots imaginar la pila d’anys que fa. I sempre he vingut aquí.

 

Són molts anys sense canviar. Què et fa confiar en nosaltres?

Doncs és com si estigués a casa meva. El tracte amb vosaltres és una part molt important per mi.

 

Per què dones aquest valor al tracte que et donem?
 
Jo vinc a la farmàcia a recollir els medicaments que tinc a la recepta, i també per la vostra guia. I això s’agraeix molt.

 
Fa 120 anys que estem a la Barceloneta, i això ha creat molts records a la vida de la gent. Em podries explicar algun record memorable que tinguis de nosaltres?
 
Recordo quan el teu pare, en fer la mili, es va trencar els dos canells. I el teu avi no el va deixar descansar. Quan li van donar el permís, el va fer venir a treballar. Recordo com portava els canells enguixats. Recordo perfectament aquesta imatge. També em passa pel cap que el teu avi era molt “cachondo” (riu). Sempre m’he sentit com a casa, la veritat.
 
 
M’han dit que tenia moltes admiradores pel barri.
 
I és veritat. I quan estava a l’altra cantonada, abans que us canviéssiu
de lloc, també tractava amb la teva besàvia Sabina.
 
 
Vas conèixer també el seu marit, que va ser qui va començar el negoci.
 
A ell no, crec que va morir jove.
 
 
Sí, va ser l’any 1927. La Sabina va regentar una farmàcia als anys vint quan va morir el seu marit. Això no era habitual en aquella època. Com era aquella farmàcia?
 
Era molt petiteta, i havies de baixar uns esglaons per entrar.
 
 
Altres veïns m’han explicat que va quedar destruïda per la guerra. I després va canviar de lloc. Canviant de tema. Creus que des de la farmàcia t’ajudem a tractar els teus problemes de salut?
 
Sempre! Per exemple, quan vinc del metge, molts cops no recordo el que m’han dit, i sort en tinc de vosaltres. Vinc aquí i m’arregleu qualsevol dubte que tinc. Davant qualsevol pregunta, també us truco, i entre tot l’equip sempre resoleu els problemes que em surten amb els medicaments.
 
 
Ajudem sempre que podem. Ara des de la nostra web hem estrenat un servei de teleconsulta. Pots concertar una visita i et resoldrem qualsevol dubte.
 
Jo soc antiga, però feu bé adaptant- vos als nous temps.
A vegades, fins i tot no necessito res i entro a saludar. Últimament, feia molts dies que no passava, i a l’entrar m’heu preguntat si m’havia passat alguna cosa. Agraeixo que us preocupeu per mi més enllà de la feina.
 
 
És el que té ser un comerç centenari.
 
Jo prefereixo les petites botigues que hi ha al barri, tot i que cada vegada n’hi ha menys. Ho trobo més acollidor i m’agrada aquesta familiaritat. Espero que dureu molts anys aquí.
La salut del barri

També pot interesarte

Més articles

Gossos de teràpia

L’Hospital del Mar i la Fundació Affinity posen en marxa un programa pioner a l’Estat