La Barceloneta, enclavament important per la Dècada dels Oceans

El proper mes d’abril Barcelona acollirà la Ocean Decade Conference, un esdeveniment mundial que fomentarà el diàleg entre la comunitat i els socis del Decenni dels Oceans amb la ciutadania per tal d’avaluar les fites assolides i establir prioritats conjuntes de cara al futur.

Serà un acte presencial de tres dies, del 10 al 12 d’abril, codirigit amb una sèrie de socis: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, i el Comitè Espanyol de la Dècada Oceànica Nacional, que dirigeix el Ministeri de Ciència i Innovació a través del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC). Aquest esdeveniment principal tindrà lloc al Centre Internacional de Convencions de Barcelona.

Els dies previs, el 8 i 9 d’abril, se celebraran el que s’anomenen Esdeveniments Satèl·lit al voltant de diverses temàtiques relacionades amb l’oceà, oferiran altres perspectives i aproximacions. Algunes de les propostes d’esdeveniments satèl·lit sorgeixen de la Barceloneta, així doncs, al programa trobem sessions tan interessants com “Enbluement: connectar ciència i art per a ampliar la nostra pertinença a l’oceà”, “Potenciar la ciència, la política i la societat mitjançant el codisseny per al desenvolupament sostenible dels oceans”, “Bussejar des de l’alfabetització oceànica local a la global: explorar, compartir i desenvolupar pràctiques reeixides per a conèixer, sentir i unir-se a l’oceà viu” o “Ciutats amb Oceà – Les ciències oceàniques al servei del desenvolupament sostenible de ciutats i ports costaners” entre d’altres.

Alguns d’aquests esdeveniment satèl·lits s’allotjaran a l’Institut de Ciències del Mar, i espais com la característica plaça Charles Darwin seran l’epicentre d’aquesta fusió de ciència, ciutadania i art com a mètode d’expressió i reconnexió amb l’oceà. Guardeu-vos la data del dimarts 9 d’abril a la tarda, perquè La Barceloneta farà història!

Per a més informació podeu adreçar-vos al web de la Conferència del Decenni de l’Oceà: https://oceandecade-conference.com/home.php

Més articles