Conèixer el mar per estimar-ho

El Centre de la Platja, espai d’educació ambiental.

L’Oceà Global és la llar de més de 200.000 espècies conegudes (i un mínim de 2.000.000 desconegudes), que constitueixen un ecosistema cabdal pel funcionament del planeta Terra, el clima i l’atmosfera, són font d’aliments i recursos per la Humanitat i un tresor per la seva pròpia naturalesa. Per això, des del Centre de la Platja vam dedicar el mes de juny a la temàtica “Un mar viu” i ens vam sumar a la celebració del Dia Mundial dels Oceans (8 de juny) amb una programació especial d’activitats i esdeveniments que va durar tota una setmana. Com sabem, l’oceà i la Mediterrània son també ecosistemes que, especialment a conseqüència de certes activitats humanes començades amb la revolució industrial, s’han vist sotmesos a greus impactes, com ara la contaminació per residus i abocaments, la destrucció d’hàbitats (per exemple, amb l’artificialització del litoral), la introducció d’espècies foranes, la sobrepesca, el soroll excessiu i l’escalfament de les aigües.

El nostre mar està canviant, i des del Centre de la Platja dedicarem el mes de juliol a “Un mar en canvi”, per entendre com ho fa, de quina manera podem contribuir, com a individus i com a societat, a mitigar aquests canvis i a no accelerar-los. A l’agost procurarem descobrir com mantenir “Un mar net”, com reduir la generació de residus i com fer perquè aquests no arribin al mar. Com sempre, ho farem des de la vivència d’activitats, tallers, itineraris i experiències diverses. Us convidem a passar pel Centre de la Platja, als porxos del Somorrostro, per visitar les exposicions mensuals i per conèixer totes les activitats gratuïtes i per a tots els públics.

El Centre de la Platja obre al públic de l’1 d’abril fins al 31 d’octubre, de dimarts a diumenge, de 10h a 14h. De gener a març, si bé el Centre està tancat, ofereix activitats puntuals, tant en el propi Centre com en altres equipaments i espais de Barcelona.

 

Més informació i contacte – El Centre de la Platja 

https://linktr.ee/centreplatja 

centreplatja@bcn.cat 

Tel. 932 565 194

També pot interesarte

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917)

Més articles