75 anys investigant per a la salut de les persones

L'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar és l'equipament públic de recerca més antic de l'Estat encara en actiu.

El va inaugurar l’any 1948 Sir Alexander Fleming, Premi Nobel de Medicina pel descobriment de la penicil·lina, com un dels actes centrals de la seva visita a Barcelona, convidat pel director de l’Hospital del Mar, el Dr. Lluís Trias de Bes. 

Situat en un enclavament privilegiat, davant el mar, al costat de l’Hospital del Mar i al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), l’institut aposta per la recerca translacional d’excel·lència, que busca respostes als problemes biomèdics per traslladar-les a la pràctica clínica.  I ho fa amb una estratègia d’atracció de talent, facilitant la feina de joves investigadors i investigadores que vulguin establir-se a Barcelona per portar a terme els seus projectes. I amb la suma, a través d’aliances estratègiques, amb la Universitat Pompeu Fabra, el Barcelonaβeta Brain Research Center de la Fundació Pasqual Maragall i altres centres de primera línia per avançar en una recerca biomèdica d’excel·lència. 

Per commemorar aquesta fita, s’ha organitzat una exposició sobre la història del centre, instal·lada al mateix Passeig Marítim de la Barceloneta, a la’abast de tota la ciutadania. L’exposició fa tant un repàs a les seves principals fites històriques, com també a la recerca actual i els reptes de futur d’un dels referents internacionals en recerca biomèdica, amb més de 700 professionals que treballen per portar els fruits del seu treball a la ciutadania. La celebració dels 75 anys anirà acompanyada per una jornada científica i un acte de cloenda abans d’acabar aquest 2023.

L’actual director de l’Hospital del Mar Research Institute, el Dr. Joaquín Arribas, explica que “fem una recerca que beneficia a les persones, el nostre objectiu és portar els avenços científics als pacients”. I afegeix que, “crec que hem de felicitar-nos per haver mantingut aquests 75 anys d’activitat i, a més, per haver arribat d’una forma excel·lent a aquest aniversari. L’Hospital del Mar està en ple procés de renovació i nosaltres, el seu Institut de recerca, estem en un moment d’atracció de talent i consolidació de línies de recerca. És un orgull arribar a aquest moment amb tan bones perspectives de futur”.

També pot interesarte

Més articles