Saps per què es diu XIRINGO?

D’origen cubà:

El terme neix a Cuba en el segle XIX. Els treballadors de les plantacions de sucre quan paraven a descansar omplien una mitjana de café a manera de filtre i li tiraven aigua. Al “chorrito” que sortia li van posar el nom de “chiringo”. Les cabanyes o quioscos que van aixecar per a descansar i prendre el seu “chiringo” aquests bracers li van posar el nom de “chiringuito”.

Del Mediterrani:

A Espanya, es va sentir el terme per primera vegada en 1913 a Sitges, quan el periodista César González Ruano va batejar així al quiosc del

petit bar de la platja d’aspecte mariner, blau i blanc, en el qual se servia cervesa freda, vi blanc i peix fresc cada dia. Després, la paraula “chiringo” va començar a estendre’s per tota la costa mediterrània.

La RAE i Georgi Dann:

La RAE va registrar la paraula en 1983 però qui va acabar de popularitzar el terme va ser el recordat Georgi Dann convertint el seu “El Chiringuito” en el hit de l’estiu del 1988.
A EL XIRINGO es recull aquest esperit original que es reflecteix en l’ambientació del local i en l’oferta gastronòmica. Avui EL XIRINGO és el xiringo de la Barceloneta.

Paelles, fideuàs, sarsueles, peixos, mariscos i tapes marineres. Els mateixos plats que es preparaven tota la vida als locals de la platja. Ara en EL XIRINGO. On, si no?

 

També pot interesarte

Platjeta

És Diumenge, el barri resplendeix d’alegria. La música inunda els carrers

Més articles

Alex García Borau

Exjugador i Coordinador del futbol base del RCD Espanyol. Inicialment el motiu de l’entrevista era