Picasso i el comerç de Barcelona

El 2023 es compleix el cinquantè aniversari de la mort de l’artista Pablo Picasso, efemèrides que coincideix amb el 60 aniversari de la fundació del Museu Picasso. Una ocasió única per redescobrir Picasso i el fort vincle de l’artista amb la Ciutat Comtal.

El comercio de proximitat, com reflex del comportament social, guarda una estreta relació amb la cultura, amb l’art. Aquestes mencionades efemèrides són una ocasió que des de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum en col·laboració amb el Museu Picasso, volem potenciar desenvolupament un conjunto d’accions:

 

Dinamització dels indrets picassians (tòtems) a través dels eixos comercials.

Els indrets picassians són llocs de la ciutat més significatius de la relació de Picasso amb Barcelona. S’ha creat un circuit gamificat i d’una guia que et permet conèixer les històries i els indrets que van configurar la relació entre l’artista i la ciutat.

A cada un d’aquests emplaçaments s’hi trobarà, durant el 2023, una senyalització en forma de tòtem que informa els ciutadans i els visitants dels motius d’aquesta relació.

També als eixos comercials, pròxim als indrets picassians i que han volgut participar, han creat o han incorporat activitats a accions previstes de dinamització del comerç (mostres de comerç, etc.) vinculant el comerç i l’artista. Com la Comparsa Visca Picasso!, un conjunt de vuit figures que escenifiquen elements destacats de la pictografia de l’artista i de la seva vinculació amb Barcelona.

Projecte "Els llums de Nadal il·luminen el comerç".

A l’eix comercial del Born per la seva proximitat al Museu Picasso i atès que el mateix museu és membre de l’eix. La idea essencial és que l’enllumenat de Nadal, subscrit fins ara al carrer, s’incorpori als aparadors de les botigues utilitzant la temàtica picassiana. Es premiarà el millor disseny d’aparador.

Projecte "Picasso i el comerç de la Barceloneta: Picasso Infiltrats".

L’ACIB Barceloneta proposa recordar a Picasso amb un joc virtual a les seves xarxes: Com seria el comerç de la Barceloneta vist amb la particular mirada Picassiana?

També pot interesarte

Més articles