Nous sabors

La Barceloneta és un barri històricament gastronòmic. La seva tradició culinària es remunta a generacions, sent especialment famoses les seves receptes marineres i la seva variadíssima oferta de tapes, algunes originàries del barri. Però els temps evolucionen i les cuines travessen fronteres i ens descobreixen nous sabors i plats. Aquest – anomenem-li – “cosmopolitisme culinari” també s’ha fet present a La Barceloneta, un barri especialment obert.


Integració i autenticitat

En aquest reportatge sobre els “sabors nouvinguts” volem comentar les propostes que consideraríem autèntiques i, com a tals, respectuoses amb les pròpies. Ambdues, noves i tradicionals, conviuen formant una oferta variada i de qualitat. Normalment aquests nous locals estan regentats per persones amb experiència i sensibilitat culinària que busquen i cuiden l’autenticitat d’una cuina originària dels seus països.

 

Cuines del món

Entre les diferents propostes, destaquem una selecció que ens sembla representativa per cuidar aquests esmentats valors. Possiblement no estan tots els que són, però si són tots els que estan.

La cuina mexicana està ben representada pel seu propietari mexicà amb nom català, Jordi,  a La Curandera (c/Judici, 12). Un agradable local en el qual degustar enchiladas, tacos, moles i una variada oferta de platerets ben acompanyats per cervesa, margarita o michelada

Per als amants dels rostits, carn argentina i d’Uruguai és molt recomanable La Malandrina (c/Pepe Rubianes, 3). Un restaurant amb barbacoa on degustar una bona graellada, un asado de tira, un vacío o un choripán

Una altra interessantíssima proposta és la de Golmaal (c/Pepe Rubianes, 12). Un local regentat per Manisha i Noel, nascuts aquí amb orígens indis, que ens porta una oferta StreetFood combinada amb la frescor mediterrània. No us perdeu el Naanwich, la millor mostra d’aquesta fusió: un pa naan artesanal farcit amb una combinació de proteïnes, salses i toppings que porten l’essència de l’Índia al paladar mediterrani.

Seguint amb cuines orientals, el Lamai Thai (c/ Sant Carles, 12) ens descobreix la cuina tailandesa i d’Indonèsia. Una proposta gastronòmica per a descobrir les autèntiques tapes de l’orient i, si gaudiu del picant, és el vostre lloc.

El menjar nipó està molt ben representat pel Katsuo (c/Ginebra, 20). La seva oferta de cuina japonesa amb una fusió occidental es caracteritza per la varietat i l’autenticitat dels plats. Tampoc pots perdre’t els onigiris de l’Omu (Magatzems, 21). L’onigiri és una bola d’arròs farcida o barrejada amb altres ingredients i embolicada amb alga nori.

Lògicament, no pot faltar la representació gastronòmica italiana. Per a això, volem destacar 4 opcions, autèntiques i alhora complementàries. 
A La Pulcinella (c/Baluard, 34) es pot degustar l’autèntica pasta i pizza napolitana (ells la defensen com la veritable pizza), cuinades amb ingredients portats directament de la Campània. 
Can Sardi (c/Pepe Rubianes, 25) ofereix una molt interessant proposta d’autèntica cuina de Sardenya. Receptes típiques de marisc i peix, formatges i tapes sardes.

I per a les postres i el cafè, vol vol (c/Atlàntida, 33), focacceria, tapes italianes, pastisseria i cafeteria. Tot molt italià, molt autèntic.

Els gelats són a càrrec de HomeMade Barceloneta (c/ Maestranza, 49), el millor gelat italià artesanal que hagis provat a la teva vida. 

Els amants del menjar vegà tenen a l’Oakberry Açaí (c/Baluard, 52) i al FitBar (c/Sant Miquel, 41) els seus locals de referència. Amb els bolws vegans, orgànics i 100% açaí com a protagonistes. Salut sense renunciar al sabor.

Més articles

Paraules Salades

Quan el mar es troba amb la literatura A Barcelona neix un nou espai cultural

Restaurant Salamanca

Parlar del Restaurant Salamanca és parlar de Silvestre Sánchez. Fundador i ànima des de fa