Memòria històrica

Descobreix les dues memòries històriques.

«Memòria del moll. Història i vida quotidiana de la pesca a la Barceloneta» Del 13 de juny al 27 de juliol. Inauguració: Dimarts 13 de juny, a les 12:30h

La Barceloneta és una península lligada al port, a la indústria i a l’oci des del seus orígens. Malgrat la desaparició d’aquesta indústria, les activitats vinculades al port segueixen vives al barri. Entre totes elles, la pesca és la més significativa i, al mateix temps, la que es troba més amenaçada actualment. Podem observar com la pesca es veu en un clar retrocés en tots els aspectes.

Des de l’Institut Joan Salvat-Papasseit, l’alumnat de 3r de la ESO ha impulsat l’exposició «Memòria del moll» per dignificar i recuperar la memòria històrica d’aquesta activitat econòmica.

«Somos rostro y voz» Del 15 de juny al 29 de juliol

Fa temps, Yago Leonard va començar un viatge cap al passat de Barcelona gràcies al treball del seu avi Jacques Leonard, fotògraf francés radicat a la ciutat. Les seves imatges posseeixen un fort caràcter antropològic i transmeten el nervi de la vida Barcelonina entre els anys 1950 i 1980. En Yago va trobar als arxius familiars fotografies inèdites que plasmaven la vida de paios i gitanos al barri de barraques del Somorrostro des de dins i no des de fora, com era habitual en altres fotògrafs. A partir d’aquelles troballes, Yago ha creat un vídeo que es pot veure a la CB1761 on es torna a donar vida a la feina realitzada per Leonard.

També pot interesarte

Més articles

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de