La Platja Lluís Artús

Després de viure més d’una dècada a Londres, el fotògraf Lluís Artús va tornar a Barcelona, i es va trobar una ciutat molt diferent de la que va deixar quan va marxar a mitjans dels anys 90.

Ara eren els inicis del fenomen del turisme massiu i de la nova immigració i un dels llocs on eren més evidents aquests canvis en el paisatge humà eren les platges de Barcelona. Un mosaic humà on podies trobar gent totes les nacionalitats, totes condicions socials, i gent de totes les edats.

Això fa que l’estiu del 2007 decideixi començar una sèrie de retrats d’estiuejants i banyistes que s’allargaria durant 15 anys. A Artús li agrada pensar aquest treball com un estudi antropològic d’un espai públic freqüentat per milions de persones, des de barceloneteros de tota la vida a turistes de qualsevol nacionalitat imaginable, de clients dels hotels de luxe a immigrants acabats d’arribar a la ciutat, des de grups d’adolescents a jubilats fent exercici.

Imatges d’aquest treball han estat premiades internacionalment i han estat publicades a mitjans com The Times, The Independent, Suddeutsche Zeitung i La Reppublica. També s’han exposat a la fira d’art Berliner List, una exposició individual a la galeria londinenca Diemar Noble i han estat finalistes del prestigiós premi Taylor Wessin de la National Portrait Gallery de Londres i també finalistes de Descubrimentos PhotoEspaña.

www.lluisartus.com

Més articles