El Port de Barcelona i Tech Barcelona inauguren BlueTechPort

Impulsat per Port de Barcelona i Tech Barcelona, BlueTechPort és un nou espai d’innovació per a empreses que té com a objectiu impulsar la innovació en tots els sectors relacionats amb l’economia blava.

BlueTechPort, acollirà empreses interessades en innovar en economia blava. El projecte és l’embrió del futur espai que el Port de Barcelona obrirà als tinglados del Moll de Sant Bertran per acollir iniciatives relacionades amb la innovació i la captació i capacitació de talent.

L’espai, ubicat al Pier 01 del Palau de Mar, acollirà empreses i projectes emprenedors vinculats al sector portuari, logístic i del turisme blau, però també a sectors més disruptius, com la robòtica submarina, la intel·ligència artificial aplicada al medi marí, la recuperació de la biodiversitat del mar o components farmacèutics fets a base de productes marins, entre d’altres.

“Tots aquests sectors suposen noves oportunitats per l’ecosistema marítim i portuari i des del Port de Barcelona volem estar al costat d’aquestes iniciatives, esdevenint un referent de l’economia blava a Europa”, apunta el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.

BlueTechPort exemplaritza el compromís amb la innovació en l’economia blava, tal i com està plasmat en el Pla d’Innovació aprovat l’any 2021. Mitjançant aquest pla, materialitzat en iniciatives concretes com el BlueTechPort o la Fundació BCN Port Innovation, el Port de Barcelona integra la innovació en la seva estratègia global per esdevenir un port més sostenible i competitiu i generar beneficis per la comunitat logístic-portuària, per als seus clients i per a la ciutadania.

“L’any 2013, amb la creació de Tech Barcelona, vam ser pioners a agrupar i enfortir l’ecosistema tecnològic i digital de Barcelona al costat dels millors emprenedors de la ciutat. Ara, 10 anys després, el nostre esperit pioner segueix intacte: la creació del BlueTechPort juntament amb el Port de Barcelona permetrà consolidar i desenvolupar l’economia blava, un sector estratègic que tindrà un paper fonamental en la transformació de la ciutat”, ha declarat Miquel Martí, CEO de Tech Barcelona.

 

També pot interesarte

Més articles

Cánovas 1929

Homenatge a tota una història Alfons Cánovas Lapuente (4 -11-1917) comença a aprendre l’ofici de