Activitats amb un protagonista comú: la Barceloneta

Exposició «Somos rostro y voz»
Del 8 al 30 de març
Mostra del vídeo assaig de Yago Leonard, que ens porta a un viatge al passat d’una Barcelona oblidada a través de les fotografies del seu avi Jaques Leonard, que va immortalitzar la vida de la població gitana al barri del Somorrostro. La música del muntatge afegeix els matisos a una història que continua incompleta.

Exposició «Autofocus. Mirades de dones des de la diversitat»
Del 15 de febrer al 5 d’abril
L’exposició de petit format «Autofocus. Mirades de dones des de la diversitat» forma part d’un procés de creació col·lectiva realitzat per un grup de veïnes migrades d’orígens diversos que comparteixen una relació estreta amb la Barceloneta. Aquesta proposta fotogràfica es desenvolupa en el marc del Pla Comunitari de la Barceloneta i com a part del projecte Barceloneta Diversa.

Exposició «La nit terrible. El efectes del temporal de la Candelera de 1911 a la Barceloneta»
Del 4 al 27 d’abril
El dimarts 31 de gener de 1911 els pescadors de la Barceloneta i d’altres indrets de Catalunya havien sortit a feinejar com cada dia, i res feia preveure que aquella matinada el temps canviaria de forma radical i esdevindria un temporal ferotge. Van morir 35 mariners de la Barceloneta, incloent els familiars de l’Hilari Salvadó, que temps després es convertiria en el darrer alcalde republicà de Barcelona.

Exposició «Barceloneta 3D, una immersió en el passat»
Del 4 de maig al 15 de juny
Projecte dels alumnes del cicle d’animació 3D de La Salle Barceloneta per recrear el patrimoni arquitectònic del barri mitjançant una aplicació de realitat virtual i una maqueta impresa en resina. A través d’aquesta iniciativa, les persones que visitin l’exposició podran conèixer virtualment els edificis històrics més destacats de la Barceloneta.

Ruta guiada «La Barceloneta, un barri d’acollida: del segle XVIII fins avui»
Dijous 9 de maig a les 17:00h

A partir d’una sèrie de punts significatius, veïns, veïnes i entitats del territori explicaran vivències i aspectes claus del nostre passat i present juntament amb l’historiador de la Casa de la Barceloneta 1761. Activitat en el marc del projecte comunitari Barceloneta Diversa per promoure la convivència, combatre el racisme i crear vincles entre els diferents col·lectius que formen el barri.
Inscripcions: Whatsapp al 669 624 006

Correu electrònic al pdcbarceloneta@gmail.com

Casa de la Barceloneta 1761
c/ Sant Carles, 6
info@casabarceloneta1761.cat
93 688 49 56
Horaris: Dimarts a divendres de 10-13:30h i 16-20h / Dissabtes de 10-14h.

Més articles