Regata cultural

La cultura també navega a la Copa Amèrica

Per primera vegada una edició de la Copa de l’Amèrica va acompanyada d’una programació d’activitats culturals. És la Regata Cultural, formada per més de 200 activitats ofertes per prop de seixanta entitats, institucions i equipaments. Les activitats estan digirides a tota la ciutadania i se celebraran al llarg de tot l’any.

Cultura, art, esport, gastronomia, ciència i oci se citen amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica aquest 2024.
Una vegada més Barcelona és pionera organitzant la que podríem denominar regata paral·lela que acompanyarà i complementarà un dels principals esdeveniments esportius del món.

Moments molt especials

Cerimònia Copa Amèrica Barcelona 2024. 10 d’octubre. Platja del Bogatell.

Clàssica a la Platja amb els millors directors del moment. 11 i 12 de juliol. Platja de Sant Sebastià.

L’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, els cors del Palau de la Música Catalana i l’OBC oferiran dos concerts gratuïts. Els cors infantils de l’Orfeó Català actuaran a residències de gent gran de la Barceloneta i el Cor de Cambra del Palau a l’Hospital del Mar.

La Creativitat Artística de Barcelona, al Race Village. Del 30 d’agost al 20 d’octubre. Moll de la Fusta.

Més de 24 actuacions gratuïtes de cultura popular, arts de carrer, dansa, circ i música tots els caps de setmana.

Gran Trobada d’Havaneres “Barcelona cara al mar”. 15 de juny. Port Vell.

Actuaran els grups Crema Catalana, Boira, Ultramar i Port Bo, amb la col·laboració de la Coral Mediterrània del Casal de Gent Gran Mediterrània de la Barceloneta.

“Plaça de Barcelona”. Des de final d’agost fins a final d’octubre. Moll de la Fusta.

Plaça de Barcelona és una instal·lació interactiva gratuïta que estarà oberta al Race Village, on es podrà explorar, submergir-nos i experimentar el caràcter i els valors culturals i econòmics de Barcelona d’una manera totalment nova. Mitjançant pantalles de 360º, creacions de realitat virtual i una app interactiva, la instal·lació mostrarà la ciutat de manera polièdrica i plural segons els interessos de cada persona usuària. En paral·lel, també inclourà una agenda de xerrades sobre Barcelona.

Activitats singulars

La Mercè i el Port Olímpic

La festivitat de la patrona de la ciutat, la Mercè, també tindrà un protagonisme especial aquest any de Copa Amèrica. El nou Port Olímpic es transformarà en l’escenari principal de la Festa Major de Barcelona els dies 21, 22 i 24 de setembre, amb una programació diürna de la Mercè Arts de Carrer.
Al Balcó Gastronòmic, la nova zona de restauració del Port Olímpic , es podran degustar propostes culinàries de qualitat, diverses i de caràcter local.

Museus, biblioteques, ciència i cinema

Coincidint amb la celebració de l’esdeveniment, biblioteques, museus i altres institucions organitzen exposicions, debats, xerrades, espectacles i activitats per a tota la família.
Aquestes iniciatives permetran, per exemple, descobrir la tecnologia que hi ha darrere de les regates de vela, els reptes que afronten les ciutats costaneres, el treball i els somnis de les dones navegants, les expedicions a través de la mar, la millor literatura marítima o, fins i tot, el cant de les sirenes.

El patí català

Durant la Copa Amèrica se celebrarà la regata d’exhibició de patins catalans més gran de la història. Aquesta embarcació tradicional catalana regatejarà al propi camp de regates de la Copa Amèrica.
També s’impulsarà una lliga escolar i juvenil de patins catalans, que es quedaria a la ciutat com un projecte de llegat, per a promocionar l’esport de vela i aquesta embarcació, concretament, entre els més joves.

Més articles