La Barceloneta, un punt estratègic de connexions amb i per l’oceà

El passat mes de maig, l’Institut de Ciències del Mar connectava dos continents en una activitat educativa relacionada amb l’oceà i les aigües continentals en el marc del projecte PREP4BLUE.

Alumnes de l’Institut Narcís Monturiol es connectaven en remot amb estudiants de la Universitat Tecnològica Metropolitana de Xile. El motiu? Compartir experiències sobre el que havien après en l’anàlisi d’aigües al llarg del curs. Des de Barceloneta es va explicar la tasca de l’alumnat en l’anàlisi d’aigües de les platges de Barcelona i des de Xile l’anàlisi que estaven a punt de començar en els afluents del riu Puangue.

Però aquest treball en xarxa no és quelcom aïllat. A la Barceloneta s’hi couen tant les ganes d’expandir-se al món com d’enfortir les relacions entre entitats del barri. Així doncs, aquest mes de juny el Port de Barcelona, Fundació Barcelona Capital Nàutica, ICATMAR, Proa a la Mar, i l’Institut de Ciències del Mar han celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient amb una jornada que incloïa la navegació a vela i tallers sobre la importància de mantenir l’equilibri en les xarxes tròfiques del món marí.

El jovent d’arreu de Barcelona també s’hi vol sumar. Un grup d’estudiants de l’Institut Pedralbes ha dissenyat un dron subaquàtic en el marc del programa #MetròpolisFPLab de la Fundació BCN Formació Professional. Aquest dron compta amb la col·laboració de l’Institut de Nàutica, que n’ha dissenyat la carcassa. Tot una sèrie de sensors i càmeres ajudaran a poder fer seguiment de la biodiversitat de les nostres platges contribuint a la tasca de l’agrupació d’entitats d’Espai Mediterrani a través del projecte RESMED gràcies a la subvenció pel clima de l’Ajuntament de Barcelona.

Segur que ara us venen al cap moltes altres accions que s’estan duent a terme gràcies al treball en xarxa, ens les voldríeu fer arribar?

Més articles