I (LOVE) Barceloneta By Casey Giesler. Captain Maritime

EB-De la teva Florida natal a La Barceloneta i recorrent tot el món.

CG- Els últims vint-i-cinc anys de la meva vida els he centrat al mar, treballant a bord de iots de motor, així com de diverses embarcacions comercials, velers tradicionals i iots de vela d’alt rendiment. Un rodamón pagat o un rodamón professional. Com a membre de la tripulació, podem passar temps a alguns dels llocs més meravellosos, tant coneguts com completament desconeguts. Els iots, com se’ns coneix col·loquialment, tendeixen a viure en àrees riques en cultura nàutica: Antíbol, Mònaco, Palma, Fort Lauderdale. Cap d’ aquestes, ni moltes altres àrees, em semblaven correctes. Al final vaig visitar Barcelona regularment amb el iot per treballar a MB92 o parar al Port Vell. La ciutat em va atrapar immediatament i vaig sentir com el lloc per estar-hi. Una ciutat vibrant i històrica amb un fort enllaç amb la història marítima. Com a tripulació d’un iot tendim a freqüentar els restaurants, bars i atraccions que es troben molt a prop del iot, que en aquest cas és, per descomptat, La Barceloneta. Amb el temps vaig decidir que aquesta era una àrea on em volia establir.

EB -El teu amb La Barceloneta, amor a primera vista?

CG- Ha! Ha! No puc dir que tots els aspectes de La Barceloneta em permetessin sentir amor a primera vista. Al principi, pot resultar una mica aclaparador amb les multituds de turistes que envolten el barri. Quan em vaig obrir camí entre la multitud cap al cor del veïnat, em vaig enamorar de com d’única és. En certa manera, se sent com un petit poble dins de la ciutat més gran. Un sentiment molt local en molts dels negocis, places , bars i cafès. I m’encanta aquest aspecte. En altres parts de la ciutat un pot sentir-se com si fos un membre més de la multitud. A La Barceloneta tothom sembla tenir una història i pertànyer-hi.

EB- Saps que La Barceloneta no era terra, era mar.

CG- L’expansió de Barcelona és una fascinació per a mi. Des de l’expansió més allà de les antigues muralles de la ciutat fins al desenvolupament del que eren unes poques roques en una gran península que ara és La Barceloneta, els ports més la gran part del passeig marítim de la ciutat. Si passes massa temps a La Barceloneta, és difícil imaginar que Barcelona sigui en realitat una ciutat construïda entre turons.

EB- El teu dia ideal al barri.

CG- Un bany breu per començar el dia, especialment a l’hivern quan l’aigua és molt més tonificant. Un cafè al Baluard Cafè. Més tard, una estona a la platja. Una cervesa i aperitius a la Bodega Fermín i una vetllada menjant en un dels molts excel·lents restaurants.

EB- Explica als teus amics amb una frase on vius.

CG- Em vaig mudar recentment a l’Eixample, però estranyava viure a la Plaça Del Mar cada dia!

EB- 3 coses millorables.

CG – 1. Neteja de la platja i de l’aigua. / 2. Sentit de delinqüència menor. / 3. Venedors a la platja.

EB- 3 coses immillorables .

CG- 1. La connexió immediata amb el mar. / 2. Varietat de petits restaurants, bars, cafeteries, etc. d´alta qualitat en una àrea tan petita. / 3. El veïnat de La Barceloneta.

EB- Ningú és forà al barri, perquè tots descendim de forans. Ho notes?

CG- Sí, ha de ser per això que és una comunitat tan tolerant. Tothom té una història i encara sent que hi pertany.

EB- Creus que valorem prou el que tenim aquí? Moltes vegades els espanyols ens sentim menys, però crec que és perquè no viatgem prou per poder apreciar el que tenim aquí. Què n’opines?

CG- Jo diria que el cor de La Barceloneta passa desapercebut fàcilment, fet que també li permet conservar un cert encant. Molta gent, tant locals com turistes, s’aventuren a la platja i després tornen a la ciutat sense explorar completament el que ofereix el barri. Estic segur que els de La Barceloneta aprecien el que tenen.

EB- On em portaries a menjar una bona paella?

CG- No anirem a per una paella, però amb molt de gust podem quedar per a una Fideuà a Can Ros!

…. Doncs anem-hi!

Més articles