Farmàcia Miro

Per fi arriba l’estiu! Ganes de sol, mar i platja amb l’ampolla d’aigua a mà per mantenir-nos ben hidratats mentre ens preparem per a les nits tòrrides. Des de la farmàcia també ens preparem per la calor, i estem disponibles per ajudar-vos a treure el màxim partit d’aquesta estació que ens converteix en la zona més atractiva de la ciutat. Us deixem uns quants consells per tenir la farmaciola a punt abans que se us mengin els mosquits:

Protecció solar i prevenció del càncer de pell

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten les activitats a l’aire lliure i l’exposició al sol. Si es vol prendre el sol, cal fer-ho amb cura. Només 15 minuts d’exposició a les radiacions ultraviolades poden danyar la pell. Si no ens protegim, ens exposem a riscos com ara les cremades, l’envelliment prematur de la pell o el desenvolupament d’un càncer de pell.
És important conèixer el fototipus de pell a l’hora de triar una crema solar. Com més baix sigui el fototipus, més elevades han de ser les mesures de protecció solar. Abans de sortir de casa, podem consultar la radiació UV del dia i posar-nos un protector solar que protegeixi dels raigs UVA i UVB, 20 minuts abans d’exposar-nos. També es recomana renovar l’aplicació cada dues hores, després del bany o si se sua molt. La roba i els barrets també ajuden a no cremar-se.

Somni saludable durant l’estiu

Les llargues nits d’estiu poden alterar els patrons de son, cosa que pot provocar fatiga i altres problemes de salut. Consells com mantenir una rutina de son regular, refrescar l’ambient abans d’anar a dormir, evitar l’alcohol i la cafeïna a la tarda i a la nit i relaxar-nos abans d’anar al llit ens poden ajudar. Si necessitem alguna ajuda, a la farmàcia tenim productes d’origen natural que ens poden fer descansar millor ens les pitjors nits d’estiu, sense que causin dependència.

Picades d’insectes i transmissió de malalties

L’estiu és una època per gaudir de l’aire lliure, però també és el moment de major activitat dels insectes, que poden causar picades molestes i, en alguns casos, transmetre malalties. Utilitzeu repel·lents d’insectes, eviteu tenir aigua estancada a casa i als balcons i, en cas que us piquin, tingueu a la farmaciola un estic o crema per alleugerir la picor.

Més articles