Reconnectant-nos amb el mar a la Barceloneta

És inevitable pensar que la nostra rutina ens allunya de la nostra essència natural. Tot i gaudir d’un barri meravellós que ens dona la possibilitat d’estar en contacte amb el mar, de vegades no trobem el temps o la manera de connectar-hi. És per això que va sorgir una iniciativa de la mà de l’Associació de veïns i veïnes, la Comissió de Festes, ACIB i l’associació Mar de Ciència. Es va proposar una jornada d’activitats, en un dels dies més bonics però alhora més crítics per a les nostres platges: la Revetlla de Sant Joan, però aquest cop residu zero, sense alcohol i inclusiva.

Gràcies a la col·laboració de Districte, Port Vell, Marina Barcelona 92, Dortoka, Evolution Yacht, BlueGreen Vision, Restaurant El xulo, Paisaje Limpio i Belong to Sea, es va poder fer realitat una jornada amb experiències com el paddle surf, la recollida de residus, l’snorkel, l’ice bath, la respiració conscient, la dansa, l’expressió corporal. En finalitzar es va realitzar un sopar residu zero amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors. Un munt de fotografies compartides a xarxes van ser testimoni d’aquesta gran revetlla, però quin va ser el regal més gran que es van emportar les persones participants? Un canvi en les seves emocions gràcies al contacte amb el mar.

Mitjançant el test de Profile of Mood States es va detectar que abans d’iniciar l’activitat, el 69.5% de les emocions eren positives i en acabar aquesta xifra augmentava en un 91.9%, mentre que les emocions considerades negatives eren inicialment un 30.4% i en finalitzar representaven tan sols el 8%. Sorprenent, oi?

Si us ho vàreu perdre, no patiu! Tornarem a repetir-ho el dia 28 de setembre, en el marc de les Festes Majors. Podeu trobar més informació al web.

Més articles