La Barceloneta escriu

LA GARBA
A la Barceloneta hi ha molta inquietud artística; hi ha pintors, artesans, músics, gent que tracta de tirar endavant projectes artístics i transformadors que es troben amb els obstacles d’un barri tan gentrificat en el qual llogar un local per a tirar-los endavant es converteix en una missió impossible. I també hi ha escriptors. Avui parlarem d’elles i d’ells.

L’any passat dues autores, l’escriptora Ana Ayala i la il·lustradora Vendela Vrenks van publicar, dins de la convocatòria de projectes de la Casa de la Barceloneta 1761, un deliciós conte infantil “La iaia velleta i el suquet de peix de la Barceloneta”, amb dos edicions ja exhaurides.

L’Associació Barceloneta Alerta es llança ara al camp de l’edició a través del seu nou segell editorial LA GARBA. D’altra banda, es manté oberta la convocatòria del Concurs de Narracions Breus, el termini de recepció de les quals s’amplia fins a finals del present any, que té per objectiu publicar un llibre amb els relats més interessants que es presentin.

LLIBRERIA LA GARBA, C/Maquinista, 19

2020-FAHRENHEIT__LIBRERÍA -recortado
a-book-1549589

FAHRENHEIT 451
Ple estiu, sol caient a plom, i què millor que submergir-nos en lectures marineres amb una sèrie de llibres que formaran part del Club de Lectura Marítima que començarem a l’hivern.

Bé sabem a la Barceloneta que la mar és la principal forma d’intercanvi d’idees i cultura entre els pobles, i això és precisament el que explora Una mar sense límits, de l’erudit David Abulafia, una història general de les interaccions humanes en els oceans. Una perspectiva marítima més local la trobem en els fabulosos relats Aigua de mar, de Josep Pla, que ofereixen des de novel·la negra a textos de viatge o descripció costumista. Un altre clàssic, no tan recordat per la mar, és Pío Baroja, de qui recomanem Les inquietuds de Shanti Andía, autèntica novel·la de formació de peripècies i aventures marines. Acabem amb Carn de sirena, novel·la negra com la brea ambientada en la Costa da Morte, la prosa punxant com a raspador de calafatejo del recentment recuperat Montero González, autor maleït i brillant on n’hi hagi.

LLIBRERIA FHARENHEIT 451, C/Sal, 5