Hiperhidrosis o sudoració excesiva

Un 3% de la població sofreix hiperhidrosis o sudoració excessiva. No sols causa incomoditat a nivel social, laboral i psicològic, sinó que també pot arribar a ocasionar alteracions en la salut de la pell.

PATROCINAT PER:

Què és la hiperhidrosis o sudoració excessiva?

La hiperhidrosis focal (o també anomenada primària) és un desordre genètic crònic, normalment hereditari; la hiperhidrosis generalitzada (o secundària) pot estar vinculada a unes certes malalties com a diabetis, menopausa, o ansietat, entre altres, o pot ser causada per uns certs fàrmacs o tractaments. La focal no té cura però sí que poden tractar-se els símptomes millorant així la qualitat de vida. La hiperhidrosis generalitzada pot arribar a desaparèixer en tractar la patololgía. Totes dues tipologies poden tractar-se.

La hiperhidrosis sol agreujar-se en les temporades de calor. I és quan molts dels pacients s’animen a buscar una solución ràpida, augmentant el nombre de consultes en les clíniques de medicina estètica.

Com tractar la hiperhidrosis focal?

Existeixen antitraspirants de Sales d’Alumini que redueixen els conductes de les glàndules sudorípares, bloquejant la sortida de suor. Per a uns certs casos concrets amb una hiperhidrosis d’origen reconegut pot ser útil la medicació. Si aquestes opcions no solucionen el problema el pacient pot tractar-se també amb altres teràpies com:

Ontoforesis: Se sol utilitzar en la hiperhidrosis palmar i plantar. Es col·loquen les mans o els peus en una tina poc profunda amb aigua de l’aixeta. Un dispositiu especial emet un corrent elèctric baix a través de l’aigua, bloquejant les glàndules sudorípares amb el temps. Cada tractament dura de 10 a 20 minuts. És possible que necessitin diverses sessions.

Teràpia de microones: Es tracta d’un dispositiu d’alta tecnologia (anomenat MiraDry®) que es col·loca en l’àrea afectada. El dispositiu emet energia tèrmica (calor), que destrueix les glàndules sudorípares de manera permanent. La teràpia pot durar d’uns 40 minuts a una hora aproximadament. És una tècnica lleugerament dolorosa que pot requerir l’administració d’anestèsia local en la zona a tractar.

Toxina Botulínica (Bótox): aconsegueixen interrompre la hiperactivitat de les glàndules sudorípares en injectar-se en la zona afectada. Pot tractar-se qualsevol de les zones. La sessió té una durada d’uns 20-40 minuts i els resultats es mantenen aproximadament entre 5 i 9 mesos, segons el metabolisme del pacient.

Simpatectomía toràcica endoscópica: És la cirurgia dels nervis que controlen la sudoració. Només aquesta indicada quan el tractament medico hagi fracassat o els resultats no siguin els esperats. No requereix hospitalització i és aplicable als casos més greus.

EIMEC BARCELONA
Carrer del Dr. Aiguader, 14-16, 08003 Barcelona

EIMEC MADRID – GRUPO-THUBAN
Av. de Brasilia 3-5, Madrid

Dra. Zainela Laborde

  • Llicenciada en Medicina i Cirurgia.
    Postgrau de Medicina de l’Envelliment, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
  • Postgrau en Bases clíniques en Medicina i Cirurgia Cosmètica, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
  • Fundadora i directora de l’Escola Internacional de Medicina Estètica i Cirurgia (EIMEC). Direcció mèdica de la Unitat de Medicina Estètica de Sanitas Barcelona.
  • Fundadora i directora de Clínica de Medicina Estètica EIMEC CLINIC Barcelona.
  • Ponent en diversos congressos d’àmbit internacional i docent en cursos de Medicina Estètica.
  • Membre numerari de la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Cosmètica (SEMCC).
  • Membre de la Fundació Acadèmia de Teràpies i Medicines Complementàries.
  • Participació en projectes de recerca, desenvolupament biotecnològic. I assajos clínics de noves molècules que beneficiïn la salut de la pell.