Èxit d’assistència de les Jornades de Portes Obertes

Amb més de 30.000 visitants, les primeres Jornades de Portes Obertes que es van celebrar del divendres 24 al diumenge 26 de maig, van ser un èxit aclaparador. “Aquesta resposta de la ciutadania demostra l’interès i la curiositat per conèixer de prop el funcionament, la història i els projectes de futur del Port”, ha expressat el seu president, Lluís Salvadó.

L’Àgora Port

A més de les visites històriques, terrestres i marítimes previstes pels tres dies, els assistents van poder gaudir d’un ampli ventall d’activitats de lliure accés. La plaça del Portal de la Pau, davant de Colom, va ser un punt vibrant de divulgació i entreteniment amb l’Àgora Port, un espai de divulgació obert a tothom que, a través de xerrades, activitats i esdeveniments culturals, vol apropar l’activitat del Port de Barcelona, els seus projectes més innovadors i, en definitiva, tot el que la infraestructura aporta a la ciutadania.

Els assistents van conèixer de la mà de professionals de cada àmbit des de com funciona una terminal de contenidors fins a com el Port de Barcelona està integrant els drons i la tecnologia 5G a les seves instal·lacions o com té previst connectar els vaixells a la xarxa elèctrica a través del projecte Nexigen. També es va fer èmfasi en l’educació ambiental amb tallers per descobrir la vida marina de Barcelona o xerrades per fer un consum responsable de peix i conèixer els desafiaments i solucions sostenibles a la problemàtica dels microplàstics.

La música i l’entreteniment van complementar el programa de l’Àgora Port. El grup Sabor de Gràcia va oferir un taller per aprendre-ho tot sobre la rumba catalana el dissabte al vespre. També els geganters, grallers i bestiari de la Barceloneta van omplir amb les seves figures el Portal de la Pau i Son de l’Havana va tancar la programació de l’Àgora amb havaneres, el diumenge al vespre.

Un mercat mariner amb productes de proximitat

La gastronomia també va ser un altre dels atractius d’aquestes jornades amb un mercat mariner situat a la mateixa plaça del Portal de la Pau, que oferia una gran varietat de productes de proximitat i relacionats amb el mar. Els visitants van tenir l’oportunitat tant de comprar com de tastar els productes a l’espai de degustació i gaudir d’una experiència gastronòmica al costat del mar.

Exposició de vehicles de la Policia Portuària i dels Bombers del Port de Barcelona i #SelfiePort
Una gran ocasió, especialment per als més petits. Van gaudir i, alhora, conèixer la tasca que realitzen tant el cos de guardamolls com els Bombers específics del Port de Barcelona.

Així mateix, repartits per punts emblemàtics del Port Vell, el Port va instal·lar diversos photocalls i per fer-se una foto divertida i etiquetar el @portdebarcelona amb el hashtag #SelfiePort. Les millors fotografies es van compartir a les xarxes socials del Port de Barcelona.

Activitat paral·leles

El Port de Barcelona ha involucrat el teixit cultural, associatiu i comercial del recinte portuari i dels barris propers amb diverses activitats paral·leles al llarg de les tres jornades.
Van participar: Museu Marítim de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Amics de La Rambla, America’s Cup Experience, Associació de Comerciants de Poble Sec i Paral·lel, Associació de comerciants de la Barceloneta, Associació de Comerciants de La Marina, L’Aquàrium, Maremàgnum, Fundació Barcelona Capital Nàutica.

Més articles