Dron de patrulla SB100

Compromesos amb la neteja de les nostres aigües

Com a pilar fonamental del Pla de Sostenibilitat a 5 anys llançat el 2021, MB92 Barcelona es compromet a millorar la qualitat de l’aigua a les instal·lacions de la Barceloneta i els seus voltants.

Després de l’èxit de les proves, es va arribar a un acord amb l’empresa local GPASeabots per utilitzar el netejador SB100 per recollir i netejar els residus de materials i hidrocarburs directament de la superfície de l’aigua.

Amb una capacitat de 30 litres i capaç de recollir una mitjana de 10 kg de residus en tan sols 30 minuts, el SB100 recolza altres iniciatives en curs, com ara una barrera flotant per recollir la matèria orgànica després de les marees de tempesta i una sèrie de Seabins situats al voltant de les instal·lacions per recollir activament els residus de l’aigua.

El dron pot ser utilitzat manualment per un operador capacitat o de forma autònoma i està equipat amb la darrera tecnologia de GPS i de prevenció de col·lisions. Per tant, pot navegar dins i al voltant dels iots amarrats i s’adapta perfectament als requisits específics de l’entorn de les drassanes.

La intenció de la drassana és utilitzar aquest sistema no només per extreure material, sinó també per utilitzar les dades recollides per supervisar, realitzar millores juntament amb els GPASeabots i identificar les àrees on es pot continuar reduint l’impacte.

Robots autònoms per a la neteja de contaminants com vessaments de petroli i microplàstics.

SEABOTS és una empresa especialitzada en el desenvolupament de robòtica marina i vehicles de superfície no tripulats (USV). La seva activitat se centra en facilitar l’anàlisi, conservació i restauració del medi marí mitjançant l’aplicació de tecnologies capdavanteres.

www.seabots.eu

MB 92, amb més de 130 empleats, és un referent mundial en el sector de la reparació i manteniment de iots de gran eslora. La drassana és considerada el líder mundial en la indústria de reparació de superiots. 

Compromès amb la sostenibilitat, MB 92 acaba d’activar un pla per a neutralitzar el 100% del carboni emès abans de 2050 i involucrar econòmicament als seus clients en projectes de regeneració dels ecosistemes submarins.

 

MB92 Barcelona
Passeig Joan de Borbó, 92 08039 Barcelona, Spain
info-barcelona@mb92.com
+34 932 24 02 24