Barceloneta Diversa

Teixim complicitats per la igualtat en la diversitat! construïm jun- tes una Barceloneta per a tothom!

El projecte comunitari Barceloneta Diversa representa una oportuitat per posar en valor la riquesa cultural del barri, donant més visibilitat i espai a les diferents tradicions culturals presents. L’objectiu és trencar estereotips culturals i combatre el racisme i alhora que defensar el dret a viure dignament a la Barceloneta per a tothom, vinguin d’on vinguin.

Ruta guiada “La Barceloneta, un barri d’acollida. Del s. XVIII fins avui”

La ruta fa un repàs de com s’ha construït històricament el barri amb l’arribada de persones d’altres procedències que han anat configurant la identitat pròpia de la Barceloneta, culturalment rica i diversa. El recorregut es fa amb veïnes i veïns, amb l’historiador de la Casa de la Barceloneta 1761, i amb entitats i comerços del territori.

Travessar Fronteres
Un taller de fotografia fruit d’un procés de reflexió i creació fotogràfica entorn de la identitat, en què han participat un grup de dones de diversos orígens culturals i geogràfics que viuen a la Barceloneta. Juntes s’han preguntat què els confereix personalitat pròpia, què les apodera i què les limita.

El projecte està liderat per una xarxa d’entitats, equipaments i serveis del barri, en el marc del Pla Comunitari, amb el suport del Districte de Ciutat Vella i el programa BCN Interculturalitat. El Grup motor està format per: Casa de la Barceloneta 1761, Centre Socioeducatiu Glamparetes, Biblioteca Barceloneta – La Fraternitat, Associació Barceloneta Alerta. 
Hi col·laboren: Escola d’Adults Barceloneta, Centre Cívic Barceloneta, Llibreria La Garba, AMPA CEIP Mediterrània, Associació Cultural Somorrostro, Associació Suds, veïns, veïnes.