Aurora Díaz-Plaja i Contestí

Creadora de la Biblioteca del Servei de Treballs Portuaris

Escriptora, periodista, crítica, traductora, conferenciant i bibliotecària i una de les persones que més han fet per la difusió del llibre infantil i amb això la formació dels més petits en temps de serioses mancances educatives.

Com a bibliotecària treballa inicialment a Palma, i durant la Guerra Civil s’encarrega del Bibliobús que feia arribar llibres al capdavant Republicà. Després de la guerra es fa càrrec de l’organització de les biblioteques de Catalunya, entre les quals la Biblioteca Infantil del Parc de la Ciutadella de Barcelona, que regenta entre 1963 i 1973.

A la Barceloneta, crea en els anys 40 la Biblioteca del Servei de Treballs Portuaris. Destinada als nens i joves familiars dels treballadors portuaris.
En 1982 organitza la primera exposició de llibre infantil i juvenil en català, en la InternationaleJugendbibliothek München (Biblioteca Internacional Infantil i Juvenil de Munic).

Com a escriptora publica una quarantena de títols per als més petits, tant en català com en castellà i fa adaptacions de molts contes clàssics i populars. Paral·lelament desenvolupa la crítica literària col·laborant de manera habitual en diferents mitjans de comunicació: El Cérvol, Primeres Notícies, Avui, entre altres, i també en revistes científiques i culturals com El Món, Lluc, Faristol, Serra d’Or.

Va ser sòcia d’honor de la Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Més articles