Respectar el mar, gaudir de la platja

Aquest estiu 2024 el Centre de la Platja ha tornat a oferir experiències gratuïtes per a connectar a la ciutadania amb la mar. Uns 600 infants han gaudit d’activitats i tallers per a conèixer els habitants de les nostres costes i aprendre a respectar-los, tot gaudint de la platja. Però l’activitat no s’atura a la tardor!

El Centre de la Platja col·labora amb Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, la biennal nòmada europea que aspira a reformar les relacions entre art, cultura i societat. Inspirats en l’antiga Escola del Mar, a la Barceloneta, l’objectiu és crear un espai per a la reflexió col·lectiva que connecti art, ciència i educació a través d’una sèrie d’esdeveniments especials amb formats experimentals.

Aquests actes inclouran xerrades, tallers i performances amb la participació d’una gran varietat de professionals, des d’artistes i científics fins a educadors i activistes ambientals.

A l’octubre, el Centre de la Platja ofereix una exposició sobre els principis de la cultura oceànica mediterrània (UNESCO), així com activitats per a reflexionar sobre la relació entre Barcelona i la mar i com generar solucions sostenibles envers els reptes del canvi climàtic. No et perdis els itineraris “La transformació del Port Olímpic de Barcelona: la sostenibilitat com a eix transversal” del diumenge 6 o “Barcelona: una ciutat amb mar o una ciutat de mar?” del dia 20. També hi haurà esdeveniments especials, com una cantada d’havaneres a la platja dijous 10 o la festa de cloenda de temporada el diumenge 27.

T’hi esperem! Pots consultar el programa de Manifesta 15 a aquí: Seguiu el grup d’amics del Centre de la Platja a Instagram: @centredelaplatja_bcn

Més articles

Un barri de tapes

Hi ha moltes teories sobre l’origen de les tapes. Uns diuen que eren porcions de