Poloboia. Si flotes, vine que riurem

L’eslògan ho diu tot. El Poloboia junta dues passions, el waterpolo i la mar, amanides amb les màximes dosis de diversió i companyonia.

Es tracta d’un esport amb noves (molt molt poques) regles, que es juga al voltant de la boia de la platja. Només es pot marcar palmejant i cal sortir a una cer- ta distància per a iniciar l’atac que ha de tenir un mínim de 3 o 4 passades. Ens autoarbitrem. Si aquest dia som 10, jugarem 5 contra 5; si som 21, farem 3 equips de 7… És igual.

Per a tots

El Poloboia és integrador. Tot el qui vulgui pot jugar. No importa si has jugat a waterpolo o si no has tocat la pilota en la teva vida. Ja t’ensenyarem!

El Poloboia és transversal, cosmopolita i, per descomptat, gratuït. No hi ha límit d’edat, gènere, nacionalitat.

La diversió no fa distincions. Tots són benvinguts. És més, en el teu primer dia de Poloboia podràs agafar la pilota amb les dues mans i fins que tu no marquis no s’acabarà el partit.

Són molt especials els partits que es juguen a l’alba, per a veu- re la sortida del sol jugant, o els nocturns de lluna plena.

Made in Barceloneta

Com neix?. Any 2017. El Manel, que en la seva vida havia jugat a waterpolo i, per tant, manca- va de nivell per a participar en l’equip veterà del club, té un enamorament sobtat amb el polo i es compra una pilota. No se li ocorre una altra cosa que nedar fins a la boia per a fer passades amb ella. Per allà passava el Da- vid i, no se sap si per curiositat o per solidaritat, li demana participar en aquesta curiosa activitat. I així, amb aquests dos meravellosos bojos i una boia, va néixer el Poloboia.

Avui són gairebé un centenar de practicants.

Mai més ben dit: de bojos!

*Un especial record per la Mari Roig, estimada i lluitadora veterana que ens va acompanyar fins que la salut li va permetre. DEP

Més articles