El passat 18 de novembre es van atorgar els V Premis Barcelona Restauració. En l’acte, celebrat en l’antiga Fàbrica Damm, es reconeix als establiments de restauració més destacats en cinc categories: qualitat gastronòmica, integració en el barri, sostenibilitat, servei de sala i restauració en els mercats de Barcelona.
Des de l’any 2017 l’Ajuntament de Barcelona impulsa aquests premis que són un homenatge al talent, el compromís i la innovació que defineixen el sector de la restauració de Barcelona, posant en valor la seva contribució a la identitat de la ciutat i al benestar dels seus barris i comunitats.
“Aquests premis volen reconèixer el treball, l’esforç i la passió dels restauradors i restauradores de la ciutat, que feu possible amb el vostre treball que Barcelona sigui una de les capitals gastronòmiques més importants del món. Sou, a més, motor econòmic de la ciutat”, ha remarcat la regidora Raquel Gil
Premiats per categories:
-Categoria de qualitat gastronòmica: restaurant Petit Comitè, en L’Eixample.
-Categoria d’integració en el barri: La Bodegueta de Sant Andreu, en el districte de Sant Andreu.
-Categoria de sostenibilitat: restaurant Rasoterra, a Ciutat Vella.
-Categoria de servei de sala: resturante El Passadís del Pep, de Ciutat Vella, i especialment la figura de Modest Baena.
-Categoria de restauració dels mercats de Barcelona: restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat.
-Esments d’honor:
-Restaurant 7 Ports, fundat en 1836 i considerat una autèntica institució de la ciutat, un espai on cada plat és una història, cada servei un homenatge a la tradició.
-Sr. Fermí Puig, figura clau de la gastronomia de la ciutat, pioner i un inspirador de la gastronomia barcelonina.